Що може бути смачнішим влітку за молоденькі овочі? Тіко молоденькі овочі. І якщо не зрозуміло, у що в першу чергу вгризатися, то єдиний оптимальний варіант - рагу. Все разом і в один баняк. І, як на мене, найароматніші та пікантні овочеві суміші виходять з кавказьких кухонь. Ото їв би і їв би. І ще одна, дуже важлива річ, у тамтих овочевих стравах, окрім яскравого смаку, є особливість - вони самі себе консервують, і тому - а) довго не псуються, б) стають значно смачнішими через день-два опісля приготування. Хоча, як показує практика, "до завтра" ще жодне рагу не дожило....
2 молодих середніх кабачка, 1 велика ріпчаста цибулина, 3 солодкі жовті перці, 1 великий зелений пепероні, 2 великих стиглих помідори, 4 зубчики часнику, 1 свіжий маленький чілі, пучечок свіжої кінзи, 1 ч. л. меленого кориандру, 1 ч. л. аджарської сухої зеленої аджики, сіль, 2-3 ч. л. цукру, рослинна олія
Овочі почистити. З кабачків зняти шкірку. З перців вичистити серединки. Часник, свіжий чілі та кінзу дрібно порізати і перетерти у ступці, із дрібкою солі. у густу пасту. Кабачки нарізати довгатими нетовстими шматочками. солодкі перці порізати вздовж тонкими "лєнтами", пепероні порізати тонкими напів кільцями, цибулину порізати "пір'їнами", помідори - кубиками. У великій пательні розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії і обсмажити кабачки до ледь золотавої скоринки. Викласти, без олії, якось дірчастою ложкою, у миску. На тій ж пательні обсмажити до золотавої скоринки солодкі перці та пепероні. Вкинути до кабачків. Якщо потрібно, додати іще трошки олії у пательню. Обсмажити цибулю до ледь золотавості і вкинути до неї у пательню різані помідори, потушити 2-3 хвилини, якщо помідори не дуже соковиті, додати пару ложок води. Всипати спеції, додати цукор і сіль за смаком, соус має бути на смак кисло-солодким, приємним, овочевим. Тушкувати іще 1 хвилину і киплячим вилити соус у миску з кабачками-перцями. Відразу додати пасту з часнику та кінзи і ретельно перемішати. Дати рагу повністю охолонути, скласти у посудину з кришкою і поставити у холодильник до завтра. Повірте, наступного дня це буде набагато смачніше, тому тримайте себе у руках. Ліпше готувати таке ввечері і ставити "доходити" у холодильник на ніч. Смачного камради.
Пепероні - це салатний перець середньої пекучості і з пікантним смаком.
Аджарська суха аджика (яскраво-зеленого кольору) продається у нас на великих ринках на лотках із східними спеціями. Вона слабо-гостра. але із неймовірним потужним ароматом.
![]() |
Зелений пепероні |
Кабачковое аджапсандали?
ОтветитьУдалитьТипу того!
Удалить