Продовження суботнього дня, початого яскравим сніданком. Чудова літня страва, якраз для хмарної днини, щоб і обід додав кольорів та ароматів. Ідеальне, як на мене, поєднання хрусткого кабачка із соковитим м'ясом і все це діло під запеченою апетитною скоринкою. А іще дует екзотики із легкістю приготування тамтої екзотики. Чом би так і не побешкетувати на кухні, коли і час є вільний, і літо кличе, і себе є бажання потішити. Свято, яке завжди з нами, було б бажання його відчути.
2 середніх молодих кабачка, 350 г яловичого форшу, 1 ріпчаста цибулина, 2 зубчики часнику, шматочок кореню імбиру, пучечок кінзи, мелений чорний перець, мелений кориандр, 2 ст. л. рибного соусу, маленький помідор, сіль, рослинна олія
З кабачків зчистити шкірку, кожний овоч розрізати здовж навпіл і ложкою з гострими краями вийняти з кабачкив серединку, залишаючи десь сантиметрові бортики кабачкових "човників". М'якоть кабачків дрібно нарізати, цибулю, часник та імбир подрібнити, кінзу, можна разом із стеблами, дрібно порізати. Все це змішати із меленим м'ясом, вкинути по добрій дрібці чорного перцю і кориандру та влити рибний соус, досолити за смаком і добре вимішати фарш, він має стати липким та пружним. Щільно начинити фаршем кабачкові "човники". Маленький помідор нарізати кружальцями і викласти їх поверх фаршу. Змастити термостійку форму олією, викласти нафаршировані кабачки і випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Подавати кабачки гарячими, присипавши рубленою кінзою і із будь-яким азійським гострим соусом, наприклад, в'єтнамським Нуок От чи тайським солодко-гострим із ананасом.
Соуси продаються в асортименті у крамничках китайських товарів, у відділах азійських продуктів великих супермаркетів чи робляться самотужки. Смачного, камради.
![]() |
Перед запіканням у сирому вигляді |
Комментариев нет:
Отправить комментарий