воскресенье, 10 июня 2012 г.

В'єтнамський курячий суп із овочами



Чудовий варіант недільного обіду, особливо, коли до обіду була страшна злива, а опісля - шкварить невблаганне сонце. У такому розкладі сил, цей супчик - золота середина: і зігріє мокрих, і не обтяжить у спеку. І, до того ж - смакота неймовірна. І готується майже миттєво. Спробуйте, камради, і буде вам гастрономічно-літнє щастя.

1,5 води, 1 невелике куряче філе, 1\4 качанчика молодої капусти, 2 невеличких жовтих солодких перчика, 1 молодий маленький кабачок, 4 зубчика часнику, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. рибного соусу, сіль за смаком, зелена цибуля, свіжа кінза, рослинна олія

Курятину нарізати вздовж тонкими пластами, а потім кожний нарізати тонкою соломкою. Капусту тонко нашинкувати. Перці очистити від серединок. кабачок - від шкірки. Перці нарізати тонкими довгастими шматочками, а кабочок - кубиками. Грубо посекти часник. У великій пательні добре розігріти  десь 2 ст. л. олії і обсмажити часник біля 30 секунд, вкинути до нього шматочки курятини і смажити, помішуючи, 1 хвилину. Все це діло висипати у баняк,  влити киплячу воду, знов довести до кипіння, додати цукор, рибний соус та сіль за смаком і варити 1 хвилину, якщо треба, знімаючи піну. Додати всі різані оіочі, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини, зняти з вогню, присипати різаними кінзою та зеоеною цибулею і вживати негайно. Доброго вам літа!

Комментариев нет:

Отправить комментарий