Привіт, камради. Прийшло літо і я знов з'явилася, мов квіточка. Так склалося, що було не до кулірних фокусів, тим більше, до знімкування тамтих. Але, рано чи пізно, все стає на місця. Тому, ось вам до обіду непоганий, смачний і легкий у вживанні та готуванні супчик. Доволі таки літній, яскравий і на смак і на колір. Китайський ж бо, у них сірого не буває.
4 шт. курячих крилець, 1,5 л води, 5-6 свіжих грибів шиїтаке, 2 помідори, 1 великий солодкий червоний перець, 2 свіжих чілі, 3-4 зубчики часнику. шматочок свіжого кореню імбиру, пучечок зеленої цибулі, свіжа кінза. соєвий соус, рослинна олія
Розігріти у великій пательні 1-2 ст. л. рослинної олії і обсмажити курячі крильця з обох боків до світло-золотавої скоринки. Викласти їх у баняк, залити 1.5 л води, довети до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь до маленького і варити 1-1,5 години. Як бульйон буде готовий, у тій ж олії обсмажити гриби, порізані плястерками, 2-3 хвилини. Нарізати помідори середніми шматками, часник та імбир нарізати довгастою соломкою, перці очистити від серединки і нарізати довгастими шматочками, зелену цибулю нарізати дрібними шматочками. Витягти з поволі киплячого бульйону крильця і поки що відкласти. Вкинути у бульйон смажені гриби і різані овочі (окрім зеленої цибулі), трохи збільшити вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Ближче до кінцю, влити стільки соєвого соусу, що б суп вас влаштовував на смак і на сіль, якщо, все ж таки, багато соусу вам недовподоби, влийте 3-4 ст. л. і досоліть. Скуштуйте на перець, якщо свіжий чілі не досить гострий, додайте дрібку червоного сушеного перцю, суп має бути таки гостреньким. Опісля вкинте у суп курячі крильця і зелену цибулю, варіть іще 5 хвилин. Присипте суп різаною кінзою і негайно їжте. Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий