вторник, 12 июня 2012 г.

Запечені лисички-каррі



Літо таки прийшло, і якось обвально. Все і відразу. З'явилися гриби лисички, дивина. Мені чогось здавалося, що вони вилазять у промислових масштабах дещо пізніше, але менше з тим. Ось вони! А я їх люблю. Як я міг пройти повз? Ніяк! Але знов смажити їх з цибулею та хрумкати під молоду картопельку, незважаючи на любов до такого поєднення, якось вже набридло. Тому, камради, ось вам варіант, авторські витребенькі. Може кому припаде до душі. Мені сильно припало, ровно на половину тарелі.

350 г лисичок, 1 ріпчаста цибулина, 2 зубчики часнику, 1 невелика морква, 200 г сметани, шматок  твердого сиру (ну десь 70-100 г)1 ч. л. доброго порошку каррі. 1 ч. л. молотого кориандру, 3 ч. л. цукру, сіль, вершкове масло, рослинна олія, свіжий кріп

Лисички добре промити. Цибулю та часник подрібнити. Моркву натерти на грубій терці. У глибокій пательні розігріти 1 ст. л. вершкового масла та 1 ст. л. рослинної олії. Вкинути цибулю та часник і смажити, помішуючи, 2-3 хвилини, доки не стануть м'якими. Додати моркву, перемішати і смажити іще десь 2 хвилини. Вкинути до овочів гриби і, час від часу помішуючи, тушкувати хвилин 10-12 доки не википить весь сік з грибів і вони трошки не підсмажаться. Влити сметану, додати каррі, кориандр. цукор і сіль за смаком, тушкувати хвилин 5, щоб соус трошки загус. Всипати різаний свіжий кріп, перемішати і викласти у глибоку (чи широку) форму. Посипати тертим сиром і запікати у розігрітій до 180 духовці до появи золотавої скоринки. Смачного, камради. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий