вторник, 26 июня 2012 г.

Літній мінестроне



Великий мінестроне. Знаменитий італійський суп. Але сталої рецептури не існує, та хіба вона могла "закам'яніти" у такій картатій, яскравій і галасливій країні? Варіантів мінестроне існує стільки. скільки є італійських областей, родин, пор року, пісних та скоромних дней... Одним словом. не супчик, а широке поле інтерференції! Вигадуйте, камради, а базовий принцип готування супцу тамтого дуже простий, він описаний нижче.  І супчик приймає у свої обійми будь-що, яки завгодно продукти: від м'яса, бекону і грибів до будь-яких овочей,  такий от он, мінестроне, "колоборант", залишаючись попри те італіським націоналістом.


2 л бульйону, яловичого чи курячого (в мене був гусячий), 1 велика морква, 2 маленьких кабачка, 1 ріпчаста цибулина, стебло порею, 2 зубчики часнику, 2 стебла разом із листочками селери, чтвертка невеликого кореню селери, жменя зеленої спаржевої квасолі, порізаної шматочками, жменя молодого гороху, 3 великих помідори або банка томатів у власному соці (400 г, без солі та спецій), пучечок свіжого шпинату, пучечок свіжого базилику, 2 лаврових листочка, чорний мелений перець. сіль, оливкова олія, сир пармезан

Песто з базиліку

Пучечок зеленого свіжого базиліку, 2-3 зубчики часнику, маленька жменька кедрових горішків (якщо нема, грецьких,), 2-3 ст. л. тертого пармезану, сіль. оливкова олія


Овочі очистити. Моркву, ріпчасту цибулю, кабачки, часник, селеру нарізати маленькими кубиками. Порей (тільки булу частину) нарізати напів кільцями. стебла селери нарізати тонкими плястерками. У базилику та шпинату відрізати стебла і дуже дрібно їх покришити. Листя нарізати довільно. З помідорів, якщо використовуєте свіжі, зняти шкірку і нарізати томати кубиками. Лопатки спаржевої квасолі нарізати шматочками.
У великому баняку із товстим дном нагріти 2-3 ст. л. оливкової олії, вкинути у баняк нарізані моркву, цибулю, порей, часник, кабачки, корень селери і її стебла та смажити, помішуючи, на середньому вогні хвилин 10, не даючи овочам потемніти та підсмажитися. Потім вкинути у баняк помідори (свіжі або з банки), дрібно нарізані стебла шпинату та базиліку, горох та квасолю, залити гарячим бульоном, додати лаврові листочки, довести до кипіння, і на середньому вогні, напів прикривши кришкою, варити 30 хвилин. Потім у суп додати листя шпинату та базиліку, чорний мелений перець і посолити за смаком. Варити іще 5-7 хвилин. На цьому етапі, можна, для більшої ситності, вкинути жменю будь-якої дрібної пасти, наприклад. маленькі "мушлі", тоді суп треба варити хвилин 10, до готовності пасти.
Подавати мінестроне гарячим, присипавши суп у кожній тарілці тертим пармезаном і додавши по ложці песто з базиліку.

Песто готувати надзвичайно просто - базилік та часник дрібно нарізати і розтерти у ступці із горіхами і дрібкою солі у пасту, доливаючи потроху олію, потім всипати сир і знов перетерти. Песто має бути консистенції густої сметани, і не пересоліть. Смачного, камради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий