Коли така спека, то й не знаш, чи хочеш їсти, а якщо хочеш, то що? Ну хіба потрібно весь час сидіти на окрошці? Аж ніяк. В азійських стравах є один момент, який обумовлений кліматичними особливостями тамтого регіону і людською фізіологією - гостра та пряна їжа допомагає прекрасно переносити спеку. Так чим ми гірші, може у нас і не тропіки, але дуже схоже часом. Тому такий бульйончик, пряний, гострий та лекий - вибір на обід номер раз! Спробуте, камради. і переконайтеся.
2 л пряного курячого чи гусячого в'єтнаського бульйону (як його варити. див. у пості "В'єтнамський суп із смаженою гусятиною"), чтвертка качанчика молодої капусти, 1 великий зелений гострий пепероні, 7-10 помідорів черрі, 1 ріпчаста цибулина, 4-5 зубчиків молодого часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. цукру, сіль, рослинна олія, свіжий базилік, кінза та зелена цибуля
Капусту тонко нашинкувати, пепероні очистити на нарізати тоненькими напів кільцями, ріпчасту цибулю, часник та імбир очистити та подрібнити, помідори розрізати навпіл. Нагріти бульйон. Доки той гріється, у пательні розігріти 1 ст. л. рослинної олії і обсмажити цибулю, часник та імбир, помішуючи, не більше 1 хвилини, щоб не згоріли овочі, але дали потужний аромат. Вкинути все це діло у баняк, залити гарячим бульйоном, додати пепероні, рибний соус, цукор, досолити за смаком, довести до кипіння і варити на середньому вогні 5-7 хвилин. Вкинути у бульйон капусту та черрі, варити 2-3 хвилини. Зняти з вогню. У порціонні миски розкласти заздалегіть приготовлену рисову локшину і залити дуже гарячим бульйоном. Присипати різаними базиліком, кінзою та зеленою цибулею. Істи негайно і впрівати від задоволення. Насолоди вам, камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий