Офігітельний духмяний супчик! Чудовий літній обід - все в одній тарілці. Опісля не потрібно ні "другого", ні "трєтього". хіба що кампот. Якщо захочете. І головне, це чудова нагода утилізувати різні запчастини від свійської птиці, не обов'язково кидати у баняк цілу тушку, хіба що у вас званий обід на 10 персон. Окрім гусячого м'яса, цей супчик чудово вариться з качки, а от з курки - не те. Не добирає половини смаку та пахощів.
Для бульйону: 1 велика гусяча нога, близько 3 л води, шматок свіжого кореню імбиру, 1 ріпчаста цибулина, 1 морква, половина лимону, стебла від петрушки чи кропу, 2 лаврових листочка, 5-6 горошинок чорного перцю, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. соєвого соусу
Для супу: четвертинка качанчика молодої білокачанної капусти (або тайської Бак Чой, або пекінської), шматочок свіжого кореню імбиру, стебло порею (лише біла частина), 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. китайської суміші "5 спецій", 2 ч. л. цукру. сіль за смаком. рослинна олія
Для гарніру: жменя яєчної азійської локшини, свіжі базилик та кінза, зелена цибуля. свіжий червоний чілі
У великій, сильно розігрітій пательні, добре обсмажити з усіх боків, до коричневої скоринки, гусячу ногу. Олії не потрібно, в нозі вистачає власного тлущу. Викласти обсмажену ногу у великий баняк, налити воду, довести до кипіння, зняти, як що є. піну, вкинути очищені та нірізані грубими шматками овочі, влити-всипати всі спеції, зменшити вогонь до малого і варити , прикривши кришкою, 1,5-2 години.
Для, власне, супу очистити корень імбиру і нарізати тонкою довгастою соломкою. Порей розрізати навпіл і накраяти напів кільцями. Капусту тонко нашинкувати. З готового бульойну вийняти гусячу ногу і зняти м'ясо з кістки, нарізати його тонкими шматочками. Бульйон прицидіти. відлити для супу 1,5 л, решту заморозити на потім.
У банячку нагріти 1 ст. л. рослинної олії і смажити імбир з пореєм десь 2 хвилини, весь час помішуючи. Влити гарячий бульйон, додати соєвий соус, цукор, суміш "5 спецій" та посолити за смаком. Зменшити вогонь і варити 10 хвилин. Далі вкинути у суп капусту та різану гусятину, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Зняти з вогню. За час, доки варився суп, приготувати локшину за інструкцією, злити воду. Пряні трави та зелену цибулю дрібно покришити. Чілі очистити від серединки і нарізати тоненькими напів кільцями. Викласти у порціонні миски локшину, залити її дуже гарячим супом. зверху присипати зеленню та чілі. Вживати негайно, присьорбуючи і мружичись, можна навіть підрохкувати. Смачного, камради.
Іще раз нагадую, що китайська суміш "5 спецій" не є абсолютною екзотикою. а дуже просто готується дома:
1 ст. л. бутончиків гвоздички, 1 ст. л. сичуанського перцю горошками, 3 палички цинамону, 6 "зірочок" бад'яну, 1 ст. л. зерняток фенхелю
Все це діло змолоти у кавовому млинку у тонкий порошок, викласти у слоїчек, що щильно закривається і зберігати не на світлі.
Сичуанський перець вільно продається у крамничках китайських продуктів, коштує копійки. Якщо все ж таки не знайшли чи не шукали, візьміть чорний перець, хоча це абсолютно різні прянощі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий