Чудова в'єтнамська закуска, пряна і соковита, особливо втішить любителів смажених котлеток прям з пательні, що ще шкварчать і аромат яких забиває памороки! А ще шедеврики дуже зручні у готуванні, бо все для такого обіду можна підготувати сильно заздалегіть, під момент як у класика - "Якщо к вам неочикувано прийшли гості...". А ви, оп-ля, і миттєво свіженькі тефтелькі на стіл, та ще й з екзотичним азійським фльором!
350 г яловичого фаршу, жменя сухого рису, 1 ріпчаста цибулина, 2-3 зубчика часнику, шматочок кореню імбиру, по добрій дрібці чорного меленого перцю та меленого кориандру, пучечок свіжої кінзи, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. гострого азійського соусу-чілі, 1 сире яйце, сіль, рослинна олія, борошно або крохмаль
Овочі очистити. Цибулю, часник та імбир подрібнити. Рис відварити до готовності. У яловичій фарш вкинути подрібнені овочі, всипати перець та кориандр, додати дрібно нарізану кінзу та рибний соус, досолити за смаком. Фарш добре вимісити, загорнути у харчову плівку чи фольгу і покласти у холодильник маринуватися 1-2 години. Іще ліпше зробити фарш ввечері і залишити у холодильнику наніч. У промаринований фаш додати соус-чілі, варений рис та вбити сире яйце. Все добре вимішати. Сформувати маленькі круглі тефтельки, обкачати їх у борошні чи крохмалі і смажити у достатній кількості добре розігрітої олії до яскравої апетитної підпеченої скоринки з усіх боків. Подавати тефтельки гарячими, із легким овочевим салатом, пряною зеленню та тонко нарізаним свіжим перцем чілі. Самчного. камради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий