суббота, 23 июня 2012 г.

Літній сніданок із міш-машем



Літо. Субота. Ранок. Тепло, хоч і якісь там тучки. А чом би не додати трохи сонця у власну тарілку? Суботній святковий сніданок, лінивий, смачний і вигадливий. Хоча, як завше, все просто як цвях. От, наприклад. міш-маш - веселий та яскравий болгарський варіант скрембл еггс, яєчні-бовтанки. Феєрверк смаку та кольру і море задоволення на цілий день, бо як суботу почнеш, так вона до неділі і скакатиме. А навіщо нем сумний початок уїк-енду? "Нафіг, нафіг", закричали гості, "подавайте міш-маш".

3-4 яйця, 1 стиглий помідор. половинка солодкого червоного перцю, половинка великого зеленого середньо-гострого пепероні, шматочок (грам 50) твердого пікантного сиру (у оригіналі. звісно, кашкавал, але вже який знайдеться), кілька гілочок кропу, сіль. рослинна олія

Помідори нарізати великими шматками, перці - соломкою, сир - маленькими кубиками, кріп подрібнити. У великій пательні розігріти 1 ст. л. олії, вкинути помідори та перці, помішуючи, осмажити буквально 30 секунд, трішечки присолити і вбити в цю кольорову масу яйця. Перемішати їх з овочами, щоб яйця трохи "схопилися", посолити. присипати кубиками сиру та кропом і на середньому вогні смажити іще кілька хвилин. Міш-маш не має бути твердим, але й рідким теж, так, щось середнє, легке та пухке. Викласти все це діло на велику тарелю, вдихнути аромат і негайно їсти, радіючи літу та суботі. А закінчити сніданок можна на тій ж піднесеній ноті - суницями та кавою із вершками. Вдалої вам суботи і охоти, камради! Все. що потрібно нам для щастя, в наших руках. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий