вторник, 8 мая 2012 г.

Смажений рис із грибами та пряним соусом



Класнюча легка вечеря. Або гостренька закуска під вечерній келишок чи чарочку. І пряно, і смачно, і езотично, і легко. Шо ше треба під літній дощик та бузкові пахощі з прочиненого вікна? Чи не так, камради?

На 2 порції: 150 г сухого рису, 2 великих тілистих гриба ерінги (чи 3-4 великі гливи), стебло порею (лише біла частина), 3-4 зубчика часнику, 2 свіжих червоних чілі, шматочок свіжого кореню імбиру, 1 ст. л. з верхом жовтої пасти каррі, 2 ст. л. рибного соусу, 0,5 ст. л. доброго оцту (винного, рисового тощо), 1 ст. л. кунжутної запашної олії, 1 ч. л. цукру, сіль, рослинна олія, свіжий базилік

Рис відварити заздалегіть, дати вистигнути та підсохнути. У склянці змішати рибний соус, оцт та кунжутну олію. Гриби нарізати товстенькими скибками. Порей нарізати напів кільцями. Чілі, імбир та часник подрібнити. У воці чи великому сотейнику розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути нарізані порей, чілі. імбир та часник. Смажити. помішуючи, 2 хвилини. Додати до овочів гриби. смажити десь хвилинки 2. Всипати цукор, розмішати, додати пасту каррі і весь час помішуючи, смажити 1 хвилину. Всипати у цю суміш варений рис, добре перемішати і влити змішаний соус зі склянки, смажити, весь час швидко мішаючи, 1-2 хвилини. Скуштувати на сіль, якщо треба, додати дрібку. Зняти з вогню, присипати свіжим базиліком і їсти негайно, запиваючи чимось смачненьким. Чи навпаки, пити щось міцненьке смачненьке і заїдати духмяним рисом. Смачного, камради.

Гриби ерінги, вони ж королівські вустричні гриби, наразі продаються свіжими у великих супермаркетах. Рецепт жовтої пасти каррі шукайте у попередніх постах блогу. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий