четверг, 9 февраля 2012 г.

Італійській супчик Паніска (light)

Чому light? Тому, що захотілося супчику ситного, але необтяжливого, а Паніска страва насичена, густа, зігріваюча - саме те, що потрібно зимою, але наразі здалося, що і полегшений варіант буде саме те. Головне - смак. Тому варився супець без капусти, квасолі, бекону і бульйону. І вишов, все єдно, міцний і поживний, вистачає лише його на повноцінний обід, без "второга" і компоту. Спробуйте, камради, не пожалкуєте. А при нагоді можете зварити full варіант, із капустою, квасолею, м'ясним бульйоном та беконом.

1,5 л води, 3 невеликих кабачка або цукіні, 1 ріпчаста цибулина, 1 морква, 1 червоний солодкий перець, 1 свіжий чілі, 3 стебла черешкової селери разом із листочками, 2-3 зубчики часнику або 1 ч. л. сушеного гранульованого часнику, 1 банка (400 г) різаних помідорів у власному соці (пассата), шматочок (десь 100 г) ковбаси чорізо із червоним перецем, шматочок (десь 100 г) твердого натертого сиру із пікантним смаком (парміджано чи який буде), оливкова олія, чорний мелений перець, цукор, сіль, свіжа петрушка

Цибулю дрібно нарізати, моркву порізати соломкою, селеру - тонкими плястерками, чілі подрібнити (зернятка вичистити). У баняку із товстим дном нагріти 2-3 ст. л.оливкової олії і обсмажити 5-7 хвилин попередньо нарізані овочі. Опісля всипати у баняк нарізані невеличкими кубиками очищені цукіні та солодкий перець, влити гарячу воду і варити, прикривши накривкою, 15-20 хвилин. Потім додати помідори разом із соком, рублений часник (або сушений), нарізану кубиками ковбаску чорізо, і за смаком - чорний мелений перець, трошки цукру і сіль. Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Всипати тертий сир, перемішати (сир швидко розтане), зняти з вогню, присипати рубленою петрушкою і негайно подавати. Їсти дуже гарячим, у кожну тарілку можна за-для форсу вкинути іще по кілька чорних маслин.
Другої страви, дійсно, не захочеться, бо опісля першої тарілки Паніски ви побіжете за добавкою. А потім будете сидіти, сито мружитися, віддуватися і думати, що зима не така вже й страшна штука, коли є такий супчик.

Комментариев нет:

Отправить комментарий