вторник, 7 февраля 2012 г.

Курячі крильця по-італійські (знов)






Це, насправді, нахабство, так несамовито пропагувати літо у таку зиму сувору та безжалісну. Але у літню пору літо і так безперечне та зрозуміле. Ну от хочеться кожного дня щось у помідорчиках, із сухим вином, із зеленню та сонцем. Так і що!? Тварючки ми дрижащщі чи право маємо!? Питання риторичне. Отже, чергова сонячна італіська курочка, принаймні, її частинки.

1 кг курячого м'яса ( у мене були курячі крильця), 2 великих помідора, 1 банка (400 г) натуральних помідорів у власному соці (пассата, без солі та консервантів), 0, 5 склянки білого сухого вина, 3-4 зубчика часнику, пучечок петрушки, 2-3 гілочки свіжого розмарину, 4 ст. л. оливкової олії, чорний мелений перець, трошки цукру, сіль

Куряче м'ясо нарізати порціонними шматками (крильця - навпіл). Часник грубо порубати або просто роздушити пласким біком ножа. У пательні розігріти оливкову олію і обсмажити шматки курки із часником до золотавої скоринки з усіх боків. Полити курятину вином і дати вину повністю випаруватися. Додати дрібно різані помідори та помідори з банки разом із соком, трошки цукру, різані петрушку та розмарин, поперчити-посолити за смаком. Зменшити вогонь до середнього, готувати, час від часу помішуючи дерев'яною ложкою, 40 хвилин. Соус має відчутно загустіти і головне, мати смак відверто свіжо-помідорний, тому не передайте куті цукру і солі. Подавати курятину із зеленим салатом та сухим вином. Смачного, камради. Літа вам у тарілку!



Комментариев нет:

Отправить комментарий