суббота, 11 февраля 2012 г.

Пєчєнькі паве






Іноді, навіть людям, які не люблять солодке та випічку, типу мене, довгими зимовими вечорами кортить чимось похрумтіти під чайочок. Ну не пхатися же у магазин прити ночі за фігнею різною, правда ж? Для таких випадків існють ось такі рецепти - просте як цвях, майже миттєве у приготуванні і відверто смачне (навіть для мене) французьке печиво паве. Класика. І головне, ви встигаєте його приготувати, поки закіпає чайник-заварюється чайок-рекламна павза у кримінальному серіалі і все! Сидите, гризите, насолоджуєтеся... Довгий зимовий вечір, присмачений власними руками. Що іще для щастя потрібно?

100 г світлих родзинок, 100 г темного рому (або дуже міцного чорного чаю), 120 г вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 150 г борошна, 2 сирих яйця. 

Родзинки замочити у ромі (чи гарячому чаї) хвилин на 20. Вершкове масло має бути м'яким, можна залишити його заздалегіть на кухні, а можна потримати рівно 10 сек. у мікрохвильовці. У мисці добре розтерти ложкою масло із яйцями, пудрою та борошном. Має вийти густа, липка та в'язка маса. У цю масу всипати замочені родзинки (рідину злити - чай - у мийку, ром - у рот). Добре перемішати тісто з родзинками. Деко вистелити пергаментом для випічки, духовку нагріти до 200 градусів. На пергамент відсаджувати чайною ложкою маленькі кавалки тіста (десь з грецький горіх) на відстані десь 2 см один від одного. Випікати (в залежності від конструкції вашої духовки) 5-10 хвилин. Одним словом, паве має бути добре запечене зверху, але залишатися ніжним у середені. Тому пробуйте, потрібний час для ідеального випікання шукається емпіричним шляхом. Натомість, результат, я гадаю, із чайком добре піде. Самчного, камради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий