понедельник, 6 февраля 2012 г.

Консоме із солодкого перця






Це, звісно, витребеньки французькі, балощі суцільні. Але чому б і не побалуватися якоїсь зимової години у недільній літній обід? Типу, сидете ото ви на веранді, і нібито скатертина "у клітинку", і шардоне у бокальчику,  і поза верандою вже набережна, вибачте, Рони, наприклад, чи Сени, чи навіть По.... Одним словом, пустощі, достойні справжньої несерйозної легковажної людини, яка життя воліє і вміє перетворювати на свято не раз на рік, у відпустці десь на березі Сени, а кожного божого дня, перетягуючи тую Сену разом із берегами у свій власний простір, і не тільки Сену.... Одним словом, супчик - "тобі, романтику". Спробуйте, камради, не пожалкуєте.Тим більше, і це найромантичніше, що ця стравка чудово підходить для утилізації всяких овочевих залишків (бо у таких спосіб можна приготувати консомк із багатьої овочів), а також підходить, у цю "неогородню" пору, перець заморожений, бажано власноруч, спекотного літа, як раз для отакої от миті  - трішки літа взимку.

6-8 великих червоних солодких перців, 1,5 л води або овочевого бульйону, 4 ст. л. жирної сметани чи густих вершків, чорний мелений перець, соус "Табаско", 0,5 ст. л. цукру, сіль, оливкова олія, вершкове масло, свіжа петрушка, трохи тертого твердого сиру, будь-якого із пікантним гострим смаком. 

Перці вимити, вичистити зернятка, а потім нарізати перці маленькими кубиками. У баняку нагріти 1-2 ст. л. оливкової олії разом із шматочком вершкового масла. Вкинути у баняк різаний перець і смажити на середньому вогні, помішуючі, хвилин 5. Влити у баняк бульйон чи воду, посолити і поперчити за смаком, довести до кипіння і варити на невеликому вогні десь 15 хвилин. Вибрати з бульойну перець (сам бульйон нехай залишається на малесенькому вогні), викласти шматочки перцю у блендер і взбити у пюре, додати сметану або вершки, кілька крапель соусу "Табаско" (власне, за смаком, соус дуже гострий), цукор, добре перемішати і вилити пюре у бульйон, ще раз спробувати на перець-сіль, якщо потрібно, додати одне чи інше, і нагріти консоме майже до кипіння, але не дати закіпіти! Зняти з вогню, розлити по тарілках і у кожну тарілку покласти ложку-другу тертого сиру і присипати різаною пертрушкою. Можна до супу подати грінки. Все. Самчного, камради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий