Шедевр в'єтнамської кухні - екзотика для лінивих. Готується не просто швидко, а майже миттєво, аромат - запаморочливий, смак - ні на що не схожий, захват рідних і близьких - нестримний, всі компліменти - ваші. Та й просто себе потішити - те, що треба. Самкота!
1 л бульйону чи води, 250 г курячого сирого фаршу, 2-3 маленьких помідори, 1 ріпчаста цибулина, 1 ст. л. китайської суміші "5 спецій", 1 ст. л. рибного соусу, білий мелений перець, сіль, свіжа кінза
Фарш розім'яти віделкою, посолити (десь 0,5 ч. л. солі), додати добру дрібку білого меленого перцю, перемішати і залишити маринуватися на 15 хвилин. Цибулину нарізати дуже тонкими "пір'їнами", помідори - скибочками. Воду чи бульйон довести до кипіння, вкинути фарш і швидко розбити його на грудки віделкою чи дірчастою товкачкою для картоплі, зняти піну. Вкинути цибулю та помідори, знов довести до кіпіння. Додати суміш "5 спецій", рибний соус, сіль і білий перець за смаком. Варити іще 1-2 хвилини. Всипати різану кінзу, дати постояти хвилин 5 і негайно подавати. Це незабутньо смачно, камрада!
Таку ж штуку можна учварити й з яловичим фаршем.
Суміш "5 спецій". Це класична китайська приправа, яка використовується і в інших азійських кухнях. Купувати її не має сенсу, бо легко можна приготувати вдома і мати завжди під рукою.
1 ст. л. гвоздики, 1 ст. л. сичуаньського перцю, 3 палички цинамону, 6 "зірочок" бадьяну, 1 ст. л. зерняток фенхелю. Все це діло змолоти у млинку для кави, зберігати щільно закоркованим у темному місці.
Сичуанський перець, як і бадьян, вільно продаються у китайських крамничках.
Комментариев нет:
Отправить комментарий