Чудовий салатик до обіду із іншими в'єтнамськими смаколиками. А можна його і просто так, як закуску чи ланч, він свіжий і пікантний, і доволі ситний, і радості від нього із легкістю у купі багацько,бо смачний і веселий. Ну і екзотика, звісно, яскравий приклад азійських салатів, чом би й не знати, а як у них? Не все ж помідори сметаною заливати.
Половинка маленького качанчика салату "Айзберг", 1 великий огірок, 1 морква, 1 маленький дайкон (японська редька), шматок малесенького ананасу, жменька арахісу, 1 ч. л. зерняток кунжуту, свіжа кінза, рослинна олія
Маринад для моркви та дайкону: 1\4 доброго (наприклад,винного) оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л.солі, 3 ст. л. води
Маринад для огірків: 100 мл доброго оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 бутончик гвоздички, кілька горошин чорного перцю
Моркву та дайкон очистити, натерти на "корейській" терці (довгими тонкими "нитками"), змішати все для маринаду, розколотати добре, щоб розтанули сіль-цукор, залити цим ділом овочі, трохи прим'яти руками, щоб маринад накрив овочі повністю і залишити мінімум хвилин на 30. Але ліпше, моркву - дайкон приготувати напередодні.
Огірок розрізати навпіл і кожну половинку нарізати скибочками. Оцт вилити у каструльку, нагріти до кипіння, вкинути всі інші складники, зняти з вогню, добре розмішати і залити гарячим маринадом огірки. Перемішати і маринувати, доки маринад не охолоне.
Салатні листочки порвати руками, нарізати ананас довгастими тонкими шматочками, вкинути огірки без маринаду, додати моркву і дайкон, добре перед тим видушивиши з них маринад, перемішати. Взяти 2 ст. л. маринаду з-під огірків, додати 1 ст. л. рослинної олії (оливкової чи рафінованої кунжутної), перемішати і залити салат, знов легко перемішати. Прикрасити салат рубленою кінзою, обсмаженим на сухій пательні до золотавості арахісом та присипати кунжутними зернятками, які теж дуже швидко (кілька секунд) обсмажити на сухій пательні.
Смачного, камради!
Комментариев нет:
Отправить комментарий