Простенько та зі смаком. Це саме те, коли хочеться смачненького, але швидко і без зайвих складнощів. Раз - і готово. Але задоволення неймовірне, взагалі, каррі - страва яскрава і потужно апетитна, але в'єтнамські варіанти цієї азійської класики підіймають настрій скоріш не як їжа, як добре вино, холодне ігристе вино у спеку неможливу. Бо є свіжим, неоптяжливим і грайливим, таке собі каррі "із бульбашками". І відчуття ситості ніколи не межує із відчуттям важкості та млявості. Спробуйте, камради, веселе весняне каррі. А що їще потрібно у суботній обід.
1 велике куряче філе (грудка), 1 великий баклажан, 1 ріпчаста цибулина, 4 зубчики часнику, 1 свіжий невеличкий чілі, цедра з одного лимону, 2,5 ст. л. червоної пасти каррі, 250-300 г кокосового молока, пів чашки курячого бульйону чи води, 2-3 ст. л. рибного соусу, 1,5 ст. л. коричневого цукру, рослинна олія, свіжа м'ята
Курятину нарізати тонкими довгастими шматочками, баклажан - товстенькими кубиками, цибулю та часник грубо покраяти, чілі подрібнити. У воці чи великому сотейнику із товстим дном сильно розігріти 2-3 ст л. рослинної олії на великому вогні, швидко, помішуючи, обсмажити до золотавої скоринки шматочки курятини порціями. Викладати на окрему тарілочку. Опісля курятини, на залишках олії, обсмажити 2-3 хвилини, шматочки баклажану, цибулі та часнику. Вкинути до овочів курятину, додати чілі та пасту каррі, помішуючи, смажити 1-2 хвилини. Влити кокосове молоко, бульйон, рибний соус, всипати цукор та різану цедру, добре перемішати, якщо треба, досолити, довести до кипіння, зменшити вогонь до середнього і готувати без кришки 15-20 хвилин. Подавати із рисом, присипавши свіжою м'ятою. Надхненний обід, камради, не пожалкуєте.
Комментариев нет:
Отправить комментарий