вторник, 6 марта 2012 г.

В'єтнамський гострий креветковий суп







Набридло. Знов якийсь морозець, а де, блін, весна? У повному об'ємі? Добре, що хоч сонце у віконце. І якщо його все ж таки замало, то шлях один -  зробити весну своїми руками, хоча б в окремо окресленій тарілці. От, наприклад, таким запашнющим, ароматним супом, який миттєво змусить бігати "ластівкою, що в сєні к нам лєтіт" і підійме настрій, і все ж таки й зігріє, тому на морозець потім можете зневажливо плювати крізь нахабного зуба, покурюючи опісляобіденну цигарку.

1,5 л рибного чи овочевого бульйону, 500 г креветок, 5-7 свіжих грибів шиїтаке, 1 велика солодка перчина, 1 свіжий дуже гострий чілі, шматочок свіжого кореню імбиру (десь 2 см), цедра з одного лимону, 2 ст л. лимонного соку, 2-3 ст. л. рибного соусу, сіль, 1 ч. л. цукру, зелена цибуля, свіжі кінза та базилік

Імбир очистити, нврізати разом із цедрою та чілі дрібно. Нагріти бульйон, всипати в нього нарізані приправи і варити на середньому вогні 15-20 хвилин. Креветки очистити, гриби (видаливши ніжки) нарізати тонкими плястерками, з солодкого перцю вичистити зернятка і нарізати його довгастими шматочками. Зелену цибулю нарізати шматочками навскоси. Пряну зелень порубати. У бульйон із прянощами всипати різані гриби, влити лимонний сік та рибний соус, додати цукор і досолити в разі потреби, дати закіпіти і варити 2 хвилини. Всипати солодкий перець та креветки, варити 2 хвилини. Зняти з вогню і присипати зеленою цибулею та пряною зеленню. Вживати негайно, радіючи життю. Спробуйте, камради, працює.

Комментариев нет:

Отправить комментарий