понедельник, 26 марта 2012 г.

В'єтнамський суп із крабами Хам Транг







Чудовий супець для сонячного дня. Ясна річ, хтось скаже "краби... ого...буржуйство". Ну буржуйство, але один раз, для себе та рідних й близьких, можна, тим більше, що крабового м'яса треба трошки і наразі воно, все ж таки, не дефіцит. Для себе ж не шклда, камоади.

1 л курячого бульйону, 150 г креветок, 150 г крабового м'яса, 5-6 маленьких сушених грибів шиїтаке, шматочок свіжого кореню імбиру, 1 свіжий чілі, 1 ріпчаста цибулина, 1 сире яйце, 1 ст. л. "із верхом" крохмалю, розведеного 2 ст. л. води, білий мелений перець, сіль, свіжа кінза, рослинна олія

Сушені гриби залити окропом, накрити і дати постояти 20 хвилин. Яйце розколотати у чашці. Імбир очистити, дрібно нарізати, вкинути у бульйон і дати трошки покипіти. Поки він кипить, нарізати цубулину тоненькими "пір'їнами", чілі, без зерняток, нарізати напів кільцями, з грибів злити воду і нарізати їх плястерками, крабове м'ясо нарізати дрібно, креветок очистити. У невеликій пательні нагріти 1 ст. л. рослинної олії, вкинути цибулю та чілі, присипати дрібкою білого перцю і тушкувати  2-3 хвилини, доки цибуля не стане м'якою, додати креветок і тушкувати іще 1 хвилину, всипати до всього цього гриби та крабове м'ясо і тушкувати іще 1-2 хвилини. Вміст пательні вкинути у баняк із поволі киплячим бульйоном, збільшити вогонь, посолити та поперчити білим перцем за смаком, влити розведений крохмаль і помішуючи, дочекатися, як суп загустіє (це кілька хвилиночок), влити у суп взбите яйце весь час помішуючи, щоб яйце взялося маленькими пластівцями. Готовий суп має бути консистенції рідкого киселю. Зняти з вогню, присипати різаною кінзою і негайно їсти, мружачись від задоволення.

Щодо крабового м'яса - можна купити одну варено-заморожену ногу камчатського краба, або баночку консервованого м'яса "чатка", або, якщо вже остаточно економ-варіант, банку м'яса крилю, звісно, дещо не те, але на смак трохи схоже і все єдно виходить добре.

Комментариев нет:

Отправить комментарий