вторник, 6 марта 2012 г.

Смажена з локшиною баранина по-в'єтнамськи







Мняя, хто іще любить баранину взагалі і в азійському виконанні зокрема як я, приєднуйтеся. Ця страва для тих, хто вже просто конає з голоду, але їсти аби-що відмовляється, бо естет і взагалі любить себе. Так от, ця смакотіщща готується неймовірно швидко, не зважаючи на наявність у рецепті м'яса, тобто, ви не встигнете захлинутися слиною та повбивати рідних та близьких, які невчасно потрапили під руку. Натомість потім, ви будете сидіти, мружачись від задоволення, у теплій ситості і любити всіх навколо, а тим паче себе. Це класнючий обід, в'єтнамці занються на таких карколомних штуках - нібито звичайні речі, а в результаті - шедевр.

300 г баранини (м'якоть), 1\3 пачки рисової локшини, пів стебла порею, 2 сирих яйця, 3 ст л. соевого соусу, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. "із верхом" цукру, чорний мелений перець, рослинна олія

Локшину залити киплячою водою, накрити кришкою і залишити у спокої на 20 хвилин. Баранину зачистити від плівок і нарізати тонкими довгастими шматочками, порей нарізати напів кружальцями, яйця розкалатати у мисочці, соевий і рибний соус змішати у чашці із цукром і розмішувати доки цукор не розтане. У воці чи глибокому сотейнику добре розігріти ложку рослинної олії (все робиться на доволі великому вогні). Вилити розкалатані яйця і весь час помішуючи, смажити 30-40 секунд, розбиваючи яєчну масу на шматки, корочше, має вийти щосьна зразок "скрембл егс". Викласти підсмажені яйця на торілочку. Долити трохи олії і на том ж великому вогні підсмажити, часто помішуючи, баранину, кілька хвилин, до готовності та золотавої скоринки. Викласти на торілочку до яєць. Якщо треба, іще додати крепельку олії, відкинути на сито локшину, добре струсити з неї воду і вкинути у вок, швидко перемішати, додати нарізаний порей, дати припектися буквально кілька секунд і влити суміш соусів, смажити, перемішуючи 2 хвилини. Вкинути до локшини яйця та баранину і смажити іще 3 хвилини, час від часу перемішуючи. Присипати зверху чорнийм перцем, зняти з вогню і негайно, чуєте, негайно їсти, плямкаючи від задоволення. Штука виходить настільки запаморочливо смачна, що автор он осьосьсьо цямкнув пів пательні в одну харю і тепер почувається надлюдиною. Але що найліпше у в'єтнвмській їжі (враховуючи наявністьбудь-яких продуктів), так це її легкість і абсолютна необтяжливість, навіть опісля половини пательні. І що не останнє, вона швидко перетравлюється, так що залишить собі краплинку і на вечерю, вона буде ранньою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий