Хто сказав, що індичка суха та несоковита? Відповідь може бути лише одна, як у тому анекдоті про котиків, які не подобаються. Цей вариант в'єтнамської довготушкованої страви якраз годиться для того, щоб утилізувати, але із блиском та шиком, індичкові запчастини, які дійсно дещо нагадають частинки тушки птеродактиля не тількі зовнішньо. Але результат ігор у кухонний сопромат - неперевершений.
1 велика, 500-700 г, індичкова гомілка, 2 ріпчасті цибулини, 6-8 свіжих грибів шиїтаке, 4 зубчики часнику, 1 свіжий чілі, шматочок свіжого кореню імбиру (десь 3 см), 3-4 ст. л. соєвого соусу, 3 ст л. рибного соусу, 2 ст. л. рисового оцту, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. білого цукру, 1\2 чашки води, рослинна олія, свіжа зелень
Для каремелі: 1\2 склянки коричневого цукру, 1 чашка води
Цибулю і часник грубо порубати, чілі перетерти у пюре, імбир дрібно нарізати, гриби нарізати плястерками. В окремій мисочці перемішати білий цукор,соуси, воду, оцт, лимонний сік та пюре із чілі. Розігріти 2-3 ст. л.рослинної олії на великому вогні у глибокій пательні і обсмажити індичкову гомілку з усіх боків до яскраво-золотавої скоринки. Викласти на тарілку. У глибокий сотейник чи баняк висипати коричневий цукор і нагрівати, помішуючи, доки він не почне сильно пахнути, плавитися та закіпати, вилити воду і швидко мішаючи, дати розтанути карамелі. У киплячу карамель викласти підсмажену індичу гомілку, вилити суміш соусів та оцту, вкинути часник та імбир, перемішати і дати закипіти. Накрити кришкою.Тим часом, знов розігріти пательню із залишками олії де смажилася індичина і смажити нарізані цибулю та гриби 5 хвилин. Додати все це діло у сотейник до індичини, зменшити вогонь до маленького, скуштувати на сіль-перець, якщо треба, то досолити і додати дрібку кайєнського перцю, накрити кришкою і готувати 1 годину. Готову індичину зняти з кістки, розібрати на шматки і подавати з рисом, поливши соусом в якому вона тушкувалася. Самчного, камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий