воскресенье, 31 июля 2011 г.

Баранина у вустричному соусі із м'ятою



Неймовірна страва для романтичної вечері. Навіть якщо ви таку й не планували, все єдно вийде романтична, із наслідками. В'єтнамська кухня до цього спонукає. Ну от такий загадково-афродізіачний смак та дія. Легка, невимушена і неймовірно смачна страва. А яка пікантна!  У всіх сенсах. А готується легко, на помах руки пробиває торний шлях до серця. Магія.

(на 2 елегантні порції) 250 г нежирної баранини, 3-4 зубчики часнику, 1 великий червоний свіжий чілі, 1 ст л. рибного соусу, 1 ст. л. вустричного соусу, 1\2 ст. л. цукру, свіжі м'ята та меліса, рослинна олія

Змішати у мисочці дрібно посічені часник і чілі із цукром, вустричним та рибним соусами. Розколатати до розчинення цукру. У воці чи чавунній пательні розігріти добре ложку олії. Баранину нарізати тонкою соломкою і обсмажити до золотавої скоринки на досить великому вогні. Вилити зміст мисочки і смажити помішуючи ще кілька хвилин, доки соус майже не википить. Посипати різаними м'ятою та мелісою і зняти з вогню. Негайно подавати із рисовою локшиною та свіжими овочами.
Якщо свіжої м'яти мало чи взагалі немає, посипати м'ясо ще на пательні, перед подаванням, доброю дрібкою сушеної м'яти. Аромат буде неперевершений! Запивати, як показує багаторічна практика, найліпше охолодженим розе. Камради! Краще буває лише секс! Але тільки опісля такої баранини!

Комментариев нет:

Отправить комментарий