среда, 13 июля 2011 г.

Суп із печеним перцем



Це не В'єтнам. Але ніхто нам не заважає додавати нашому столу панкультурної різнобарвності. Породу цього супчику я визначити не можу (і не хочу), але за всіма ознаками він десь з берегів Леванту, а може окопався і на усіх середньоземноморських берегах. Але це не головне. Головне - його неперевершений смак і оксамитова структура, пардон за мою французьку. Мій улюблений літній супчик. чого і вам бажаю.

1,5 л легкого курячого бульйону (без зайвого тлущу), 4-5 великих червоних солодких перців, 4-5 великих стиглих городніх помідори, 2 невеличкі ріпчасті цибулини, 5 зубчіків часнику, 0,5 ч. л. тим'яну (сушеного або свіжого), 0,5 ч. л. зіри, 0,5 ст. л. вустерського соусу, соус "Табаско" за смаком (я беру 1 ч. л., але якщо ви не любите дуже гостре, вистачить кілька краплин), 1 ст. л. цукру, добра бринза, 2 ст л. рослинної олії, свіжа кінза

Солодкі перці та помідори спекти у духовці до підпаленої шкірокчи з усіх боків, винути та охолодити, очистити від шкірки і дуже дрібно нарубати ножем, сік з перців та помідорів теж додати до овочевої маси. Цибулю подрібнити, розігріти у баняку із товстим дном олію і обсмажити цибулю до золотавості, додати посічені перці  та помідори разом із соком і тушкувати 5 хвилин. Залити все це діло гарячим бульйоном, довести до кипіння, зменшити вогонь і заправити тим'яном, зірою, вустерським соусом, "Табаско", сілллю та цукром, дати трохи проваритися, вкинути дрібно посічений часник, трохи почекати і зняти баняк з вогню. Дати супу недовго настоятися. Подавати гарячим, присипавши зверху у тарілках шматочками бринзи та притрусивши різаною кінзою.

Повірте, комради, отримаєте незрівнянну насолоду. Пряне літо у тарілці і все ваше! Смачного.

Комментариев нет:

Отправить комментарий