пятница, 22 июля 2011 г.

Італійська рибна юшка



Для різноманітності. Не В'єтнамом єдиним.... Італійські смаколики теж тіщать і підіймають апетит та дух. Особливо такі, літні, пекучі та смачнущі, і не без корості тільцю, і для настрою веселого та спекотного.

2 л рибного бульйону, 400 філе будь-якої білої морської риби, 2 свіжих кальмара, велика жменя креветок, 1 невелика пачечка замороженого морського коктейлю (різна дрібна морська сволота  - молюски і т. д.), 2 великі цебулини, 2 моркви, 1 качанчик свіжого фенхелю, 3 зубчики часнику, 2 дуже великих спілих помідори або баночка (400 г) консервованих різаних томатів у власному соці, 2 зелених стебла селери із листочками, 130 г сухого білого вина або сидру, добра дрібка кайєнського перцю, сіль, рослинна олія, пучечок петрушки

Взяти рибні голови, хребти та інші залишки, очистити креветки і панцирі додати до рибних рештків. Самі креветкові тільця поки залишити у спокої. З риб'ячих кісток та креветкових панцирів зварити бульйон - залити холодною водою, довести до кипіння, ретельно зняти піну, зменшити вогонь і додати 1 розрізану цибулину, 1 моркву, пів качанчика фенхелю, стебла петрушки. Варити 40-60 хв. Прицидіти бульйон, відлити потрібну кількість на суп, решту заморозити у судочку "на потім".
У баняку с товстим дном розігріти кілька ложок рослинної олії і підсмажити на ній дрібно різані цибулю, моркву, часник, пів качанчика фенхелю, стебла селери, листочки петрушки. Смажити, помішуючи, 5 хвилин. Влити вино і готувати, доки вино майже не википить (кілька хвилин). Присипати сіллю та кайєнським перцем, додати дрібно посічені помідори і тушкувати ще 5 хвилин. Влити гарячий бульйон, зменшити вогонь і варити 20 хвилин. Скуштувати на сіль, якщо не так, досолити. Філе риби нарізати шматочками і додати до супу, варити 5 хвилин, опісля висипати решту морепродуктів, (кальмари, почищені, порізати смужечками), і варити іще 5 хвилин. Зняти з вогню і негайно подавати. Суп має бути солоно-солодким "морським", із перчиком, із свіжим духом. Класно запити білим холодним вином. Хоча вино, то буде просто "бантик", бо юшка сама по собі - натхненна досконалість. Смачного, камради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий