вторник, 12 июля 2011 г.

Баклажани у гострому кисло-солодкому соусі



Для таких поціновувачі баклажанів, як я. Просто, швидко неймовірно смачно. Дуже по-літньому, я б сказала, по-дачному. Якщо у вас є дача на березі Меконгу.... А ні, так уявіть, стравка цьому сприяє.

3 великих або 5 таких собі баклажана, 2 свіжих червоних чілі, 8 зубчиків часнику, 2,5 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ст. л. цукру, чорний мелений перець, пучечок свіжого базилику, рослинна олія

Баклажани спекти у духовці (ну, самі знаєте - до м'якості і підпаленої шкірочки), охолодити, почистити і нарізати довгастими шматочками. Чілі подрібнити і навіть трохи потовкти у ступці (якщо не любите дуже гостре, виколупайте з перців зернятка та білі перетинки), у мисочці змішайте товчений чілі, оцт, цукор та рибний соус, мішайте, доки не розтане цукор. Розігріти трохи рослинної олій у пательні і обсмажити кілька секунд посічений часник, додайте шматочки печених баклажанів і смажте, помішуючи, 2-3 хвилини, вилити соус із чілі, перемішати і готувати іще хвилину. Зняти з вогню, додати рублений базилік, перемішати, присипати чорним меленим перцем, дати трошки настоятися. І можна подавати - гаряче-тепле із рисом чи локшиною, а холодне так, як закуску. І не забудьте пиво!

Взагалі то, як на наш погляд, це виходить ікра баклажанна, але саме заморська, на в'єтнамський густ.  Смачного, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий