воскресенье, 31 июля 2011 г.

Курячі крильця у фруктовому соусі



Класна і пікантна в'єтнамська гаряча закуска.  Все просто як цвях, а задоволення - море пива. А ще наприкінці найсолодше - зі смаком та надхненно погристи кісточки! І скажіть, що це не щастя?
Взагалі то, в оригіналі, це крильця в апельсинову соусі, але навіщо влітку апельсин? Залишимо його на зимові свята, он скількі зараз класнючих живих дарунків садів-огородів - будь-якому фрукту зараз час. У мене були жменя аличі та дві марелі, а ви можете вигадати свій вариант, все єдно вийде в'єтнамська екзотика.

(на 1-2 порції) 4 великих курячих крильця, 2 ст. л. меду, 2 ст л. рибного соусу, сіль, чорний  перець горошком, десь 10 шт. аличі та два абрикоски, пів склянки води, 3 ст. л. цукру, рослинна олія.
Крильця розрізати навпіл по суглобу, розтерти чорний перець із грубою сіллю у ступці, у мисочці змішати мед та 1 ст л. рибного соусу. Крильця натерти сіллю із перцем, обмазати медом із рибним соусом, накрити і залишити маринуватися 30 хвилин. Розігріти у чавунній пательні кілька ложок олії і обсмажити крильця до золотаво-брунатної скоринки з усіх боків на середньому вогні. Доки цей процес триває, з фруктів вийняти кісточкі, нарізати плоди недбалими шматочками. У кастрюльці розплавити 2 ст. л. цукру у світло-коричневу карамель, вкинути шматочки фруктів і влити воду, швидко перемішати, додати 1 ст. л. рибного соусу і залишити булькати на середньому вогні, помішуючі, щоб розтанула карамель, яка, звісно, спочатку візьметься твердою грудкою. Розм'яти приварені фрукти віделкою у грубе пюре і нехай соус вариться, доки не загустіє. Час від часу мішати. Власне з такої кількості фруктів потрібної густоти соус набуде дуже швидко. Додати ще 1 ст. л. цукру, скуштувати, якщо занадто кислий, додати цукру ще, але на смак соус, все ж таки, має бути кисло-солодким, а не навпаки. Обсмажені крильця викласти у кастрюльку із киплячим соусом і перемішуючи, готувати 2-3 хвилини. Викласти смаколик на тарілку, залити рештками соусу, прикрасити зеленню і насолоджуватись.

Комментариев нет:

Отправить комментарий