суббота, 9 июля 2011 г.

качка із рисовою кашею по-в'єтнамськи



Елегантність простоти. А ще як скажеш? Проста як цвях селянська страва, в основі якої бажання, щоб нічого не пропало, все пішло в діло без остану. А на виході - окраса святкового столу. Повірте, якщо подасте таке милому другу, вам точно скажуть, що  сьогодні у цьому населенному пункті нікого так не годували! І буде правий. А ще ліпше, потішити тією кашкою себе. Себе потрібно любити, комради.

1 качине філе або одна велика качина ніжка, 1 л води, 1 стебло селери, шматочок порею, шматочок свіжого кореню імбиру, 2 ст. л. рибного соусу, 1\2 склянки рису, 1 свіжий перець чілі, 3 зубчики часнику, 2 ст .л. рослинної олії, свіжа кінза.

Качине м'ясо залити 1 литром води, довести до кипіння, зняти всю піну, додати порізані селеру, імбир та порей, влити рибний соус, зменшити вогонь и варити 20-30 хвилин. Вийняти качине м'ясо і загорнути у фольгу (з ніжки зняти шкірку), щоб не охолонуло і не засохло, варені овочі викинути, бульйон тримати гарячим. У банячку із товстим дном розігріти олію і швидко, до появи сильного аромату, обсмажити дрібно різані чілі та часник, всипати сухий сирий рис і, помішуючи і зменшивши вогонь, обсмажити його до зміни кольору на золотавий, залити гарячим бульйоном і варити на середньому вогні до готовності (весь бульйон має всотатися, і перевірте на сіль, рибний соус дуже солоний, тому бульйон має бути потрібного смаку, якщо ні, додайте дрібку солі).  Качине м'ясо порізати тонкими плястерками, викласти якимось визерунком на готовий рис, присипати рубленою кінзою і негайно подавати.
Смачного, комради! І дощ буде до спини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий