воскресенье, 3 февраля 2013 г.

Місо-суп із качкою



Пояснити супер-популярність квазі-японської кухні на наших теренах важко і не має бажання. Але правдива домашня японська кухня це няка і каваї. Ну дууже смачно. І головне, просто. І нібито у наших "сушірнях" все гаразд, але такого супу вам не запропонують. Готуйте, камради, самі і буде вам кулінарне японо-щастя.

1 л бульону даші, 1 качине філе, 5-6 свіжих грибів шиїтаке, 1 стебло порею (лише біла частина), 3 ст. л. пасти місо, перчик чілі (за бажанням), свіжа кінза або петрушка



З качиного філе зняти шкіру і тлущ, нарізати м'ясо тоненькими плястерками, буквально товщиною 2 мм. Це ліпше робити коли м'ясо підморожене і, звісно, дуже гострим ножем. Гриби нарізати скибками (ніжки викинути). Порей нарізати тонкими кільцями. Довести бульон до кипіння і вкинути порей. Варити 2 хвилини. Додати гриби, варити 2-3 хвилини. Вкинути качине м'ясо і варит 5 хвилин (у цей момент можете за бажанням додати шматочок дрібно нарізаного чілі). Розвести пасту місо до густоти рідкої сметани бульоном з баняку і влити в суп, перемішати, швидко довести до кипіння, всипати різану зелень, зняти з вогню і негайно подавати.

Бульон даші можна приготувати самотужки, якщо покапаєтися у попередніх постах мого блогу, знайдете як, але наразі можна просто піти у великий супермаркет і купити коробочку сухого гранульованого бульону, який називається "хондаші". Далі - просто додай води. Із пастою місо та ж фігня - вона продається поруч із бульоном, у таких самих коробочках. Смачного. камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий