четверг, 21 февраля 2013 г.

Індонезійське запечене рибне каррі



Каррі я можу їсти з ранку до вечора. Безліч рецептів та варіантів тому сприяє. Всі азійські кухні мають свої версії цього легендарного смаколика. Але виявилося, що про каррі я таки не все знаю, з'ясувалося, що з усіх способів готування великої страви, запікання тамтої, як на мене, це найліпше, що можна було вигадати. Запечені каррі, це - шедевр. Спробуйте, камради, і буде вам солодке потрясіння.

400-500 г філе білої риби (у мене був пангасіус), 1 склянка кокосового молока, 1 ріпчаста цибулина, 3 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 1-2 стебла лимонного сорго (або цедра 1 лайму), 2-3 свіжих тайських перчика чілі "пташине око", 3 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. тамариндової пасти, 1\2 ч. л. креветкової пасти, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. меленої куркуми, 2 лаврових листочка, сіль. рослинна олія, свіжі м'ята та базилік



Тайська креветкова паста та тайській чілі сорту "пташине око"

Великий цілий шматок рибного філе полити лимонним соком та присолити з обох боків і залишити маринуватися на той час, доки робите все інше. Овочі та корінці почистити-помити. З чілі вийяни зернятка (або не виймайте, якщо любите ну дууже гостре). Цибулю, часник та чілі подрібнити та розтерти в ступці в пасту. Імбир та сорго (тільки білу частину) дрібно нарізати. Якщо сорго не має, замість нього натерти на дрібній терці цедру з лайму. У цибулино-часникову пасту додота куркуму і креветкову пасту, ще раз трохи перетерти. У сотейнику розігріти на доволі великому вогні 2-3 ст. л. рослинної олії і обсмажити 2 хвилини пасту зі ступки, весь час помішуючи, додати імбир, лавровий лист та лимонне сорго (цедру) і смажити іще хвилину. Влити кокосове молоко, всипати цукор і трошки присолити (не багато, рибу ви вже солили), довести до кипіння  і варити соус кілька хвилин,  доки на поверхні не збереться олія. Влити тамариндову пасту. Перемішати. Зняти з вогню. Рибне філе нарізати на доволі великі шматки. Викласти у пласку форму із бортами одним шаром, залити гарячим соусом і поставити у розігріту до 150-160 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готове каррі присипати м'ятою та базиліком і негайно їсти. Подавати можна з рисом або локшиною. Це просто свято якесь!

Креветкова паста та тамариндова паста продаються на китайському ринку, весь час, без перебоїв, коштують зовсім не дорого, а вистачає тих слоїчків надовго.


Комментариев нет:

Отправить комментарий