четверг, 31 января 2013 г.

Локшина пад-тай із кальмарами



Пад-тай це класична тайська страва із багатьма варіаціями, незмінними складовими якої залишаються  локшина, тофу і соус пад-тай. Все інше на ваш густ. Але виходить завжди неймовірно смачно і ароматно. Класнючий обід, здоровий. ситний і необтяжливий. Спробуйте., камради, вам сподобається. І головне, нічого складно, повірте старому сабаководу.

Добра жменя рисової локшини, 150 г тофу, 2 маленьких кальмарчика, 2 яйця, 4 зубчики часнику, 1 ріпчаста цибулинка, кілька стеблин зеленої цибулі, 2 ст. л. сушених креветок, 4 ст. л. води, рослинна олія
Соус: 4 ст. л. тамариндової пасти, 2 ст. л. рибного соусу. 2 ст. л. світлого соєвого соусу. 1 ст. л. цукру. Або 3-4 ст. л. готового соусу пад-тай
Для подавання: жменя бобових паростків, різаний лайм, жменька несолоного обсмаженого арахісу, свіжа кінза, перець чілі. 



Локшину залити окропом,  накрити і залишити хвилин на 10. У мисочці змішати тамариндову пасту, рибний та соєвий соус, цукор.
Тофу нарізати невеличкими кубиками. Кальмари довгастими шматочками. Цибулю і часник очистити і подрібнити. Зелену цибулю нарізати довгастими шматочками. Яйця розколотати у чашці.
У воці чи великому сотейнику розігріти 2 ст. л. олії і обсмажити до золотавої скоринки тофу. Викласти на тарілку. У вок додати трохи олії.  вкинути цибулю ріпчасту, часник та сушені креветки, смажити, помішуючи, 30 секунд. Додати локшину, з якої злили воду і яку трохи обсушили, смажити, помішуючи, 2 хвилини. Викласти на окрему тарілку. У вок додати ще трошки олії і вилити яйця. Як тільки яйця трохи схопляться, вкинути до них локшину із овочами, тофу і виліти соус, ретельно перемішати, готувати буквально кілька секунд. Зняти з вогню, додати зелену цибулю і перемішати. Подавати негайно, присипавши бобовими паростками (їх попередньо треба обдати окропом, обов'язково), арахісом, чілі, кінзою і побризкати лаймовим соком. Але ці маніпуляції вже на совість їдців - того чого і скільки хоче, того і додає. Самчного, камради.

До речі, пад-тай можна приготувати не тільки з кальмарами, але замість нього додати. на вибір, креветки, чи курку, чи свинину, або залишити лише тофу і тоді у вас вийде вегетаріанський варіант.
Сушені креветки пластівцями продаються вільно на китайському ринку. А от готовий соус пад-тай з'явивсся у відділах азійських продуктів великих супермаркетів. Коштує не дорого.


Комментариев нет:

Отправить комментарий