среда, 13 февраля 2013 г.

Ароматний суп із овочами, тофу та локшиною



От чим добра азійська кухня, так тим, що не набридає, а навпаки. Весь час думаєш, що багато чого ще не спробував і тому кожного дня можна готувати щось новеньке, смачненьке, незвичне. Ось такий суп, приміром. І екзотичних продуктів у ньому майже не має, все нам знайоме, а те, що нібито й ні, то тепер все купити можна. Було б бажання експерементувати. Давайте, камради, не лінуйтеся і буде вам смачне щастя на обід.

1,5 л курячого чи качиного бульону, 100 г локшини удон, 100 г тофу, 1 ріпчаста цибулинка, 2-3 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 1 солодка червона перчина, 1 маленький кабачок, 5-6 свіжих грибів шиїтаке, 1 себло порею (лише біла частина), 1 ст. л. азійської бобової пасти, 1 ст. л. соєвого грибного соусу, 1 ч. л. ароматної кунжутної олії, чорний мелений перець, сіль, свіжа кінза, рослинна олія

Локшину зварити за інструкцією, відкинути на сито, промити холодною водою і поки відставити. Овочі помити-почистити. Цибулю, часник та імбир подрібнити. Тофу нарізати товстенькими довгастими шматочками. Такими ж шматочками нарізати кабачок та солодкий перець. Порей нарізати тонкими кільцями. Гриби нарізати плястерками. Бобову пасту розвести бульоном до консистенції рідкої сметани. У пательні нагріти кілька ложок олії і обсмажити до золотавої скоринки тофу. Викласти на тарілку. У тій ж пательні обсмажити цибулю, часник та імбир 2-3 хвилини, додати всі інші овочі та гриби,  перемішати і смажити іще 2-3 хвилини. Вкинути все це діло у баняк, залити гарячим бульоном, додати смажений тофу, довести до кипіння, влити бобову пасту та соєвий соус, досолити за потреби, але обережно -  і соус і бобова паста дуже солоні. Всипати за смаком чорний мелений перець і варити 4-5 хвилин. Зняти з вогню, додати кунжутну олію і різану зелень. Викласти у тарілки локшину і залити дуже гарячим супом. Їсти і тішитися. Смачного, камради.

Локшина удон і бобова паста продаються у великих супермаркетах у відділах азійських продуктів. Для тих,  хто не знає - японська паста місо - це теж ферментована бобова паста, якщо не купили якоїсь іншої, сміливо кидайте у суп місо.


Комментариев нет:

Отправить комментарий