вторник, 5 февраля 2013 г.

Корейське рагу зі свининою та кімчі



Використання ферментованих продуктів як один з основних компонентів складних страв, напевне, загальна традиція всіх кухонь, де є ферментовані продукти. От квашена капуста, приміром. На наших теренах тушкована квашена капуста із м'ясом та чорносливом або капусняк з копченими реберцями, це звично, в тардиції і... вже набридло. І чом би не спробувати щось новеньке, ба навіть екзотичне, але не відмінне за загальною технологією і що вкладається у наші загальні уявлення про кінцевий результат, типу. "а що буде. коли те додати до отого". А буде. наприклад, таке корейське рагу. із рідною свининою та квашеною капустою. просто квасилася вона по-корейському. Спробуйте, камради, зусилля того варті. Та й зусиль тих, як кіт начхав. Швитко, просто, смачно,  і оригінально.

250 г свинини (ошийок), 500-600 г кімчі (квашена капуста по-корейські), 1 ріпчаста цибулина, 1 морква. 4 зубчики часнику, 5-6 свіжих вустирчних грибів (чи які там у вас є). 1 ст. л. цукру, дрібка червоного пекучого меленого перцю, рослинна олія. свіжа кінза



Свинину нарізати невеличкими кубиками. Кімчи нарізати довгастими шматочками десь шириною 1 см. Цибулю, часник та моркву очистити та подрібнити. Гриби нарізати скибочками. У воці чи великому сотейнику розігріти кілька ложок рослинної олії, вкинути свинину, часник, моркву, цибулю та гриби, трошки присолити (на перестарайтеся, кімчі солона), смажити. іноді помішуючи, 3-4 хвилини. Додати у сотейник кімчі, всипати цукор і червоний перець (але знов таки не перестарайтеся, кімчі дуже перчена). перемішати і готувати, іноді помішуючи, 5 хвилин. Зняти з вогню. присипати різаною зеленню і подавати. Краса!

Як приготувати кімчі можна довідатися тут: http://idavors.blogspot.com/2013/01/blog-post_31.html


Комментариев нет:

Отправить комментарий