вторник, 26 февраля 2013 г.

Картопляна локшина із бараниною по-корейськи



Продовжуємо не випадати з тренду. Коли корейська кухня на марші, то чом би і не поглибити із нею зайомство. Тим більше, що наразі мода аж ніяк не є єдиним підтвердженням класнючості цієї кулінарної традиції. Дивно, що корейський смачний бум не почався раніше. Ось вам, камради, дививижний смаколик. Це настільки добре і смачно, що аж дивно. А готувати лекго і швидко. Тільки тримайте себе у руках, обіжратися - не фіг робити.

Добра жменя картопляної локшини, 250 г баранини, 1 морква, 1 солодкий червоний перець, 1 стебло порею (лише біла частина), 1 ріпчаста цибулинка, 3 зубчики часнику, 1 ч. л. меленого червоного гострого перцю, 2 ч. л. запашної кунжутної олії, 2 ст. л. соєвого соусу, рослинна олія, зелень (кінза)







Локшину відварити у киплячій підсоленій воді 10 хвилин. Відкинути, добре промити холодною водою і поки відкласти. Овочі почистити-помити. Ріпчасту цибулю та часник подрібнити. Порей нарізати тонкими кільцями. Перець та моркву нарізати дуже тонкими широкими стрічечками. Моркву ліпше різати чистилкою для овочів чи якимось слайсером. Баранину нарізати тоненькими, доволі широкими плястерками. Це зручніше робити із трохи підмороженим м'ясом і дуже гострим ножем. У воці чи великому сотейнику розігріти 2 ст. л. рослинної олії на великому вогні, вкинути всю цибулю та часник і смажити. помішуючи, 30 секунд. Додати баранину, збільшити вогонь до максимуму і смажити, помішуючи, 1 хвилину. Вкинути всі овочі, що залишилися, перемішуючи, смажити все іще 1-2 хвилини. Влити соєвий соус та кунжутну олію, додати гострий перець, який перед тим змішати із ложкою киплячої води. Вкинути локшину, добре перемішати, трошки прогріти і зняти зщ вогню. Подавати та їсти негайно, присипавши свіжою зеленню. Смачного, камради!



Щодо картопляної локшини. Звісно, вона робиться не з картоплі, а з картопляного крохмалю. Має специфічний запах і цікаву структуру. Незважаючи на те, що у готовому вигляді вона схожа на будь-яку "скляну" локшину, картопляна більш пружна і туга, дуже приємно жується. Окрім китайського ринку, наразі вона з'явилася у відділах азійських продуктів великих супермаркетів. Коштує капійки. Не гребуйте такою екзотикою, камради, спробуйте. Дуже смачно і ні на що не схоже.


Комментариев нет:

Отправить комментарий