среда, 13 февраля 2013 г.

Запечена долма



Нарешті я можу готувати свою улюблену долма у будь-яку пору року. Бо раніше, як не насолили на зиму виноградного листя, то фіг вам, а не долма, тільки її двоюродні брати - голубці, а тепер краса неземна, пішов у магазин і купив банку консервованого виноградного листя і розкошуй собі, готуй, їж свою долма та умлівай. Чого і вам, камради.

1 банка консервованого виноградного листя, 500 г баранячого фаршу, 1 склянка вареного рису, 1 велика цибулина або 2-3 маленьких, по невеличкому пучечку свіжих петрушки, кінзи, базиліку та кропу, 1 ч. л. меленої зіри, добра дрібка чорного меленого перцю, сіль, міцний бульон з баранячих кісток (чи будь-якій інший, аби був би міцним та ароматним, у мене був качиний)







Листя вийняти з росолу, обережно розкрутити і нехай лежать сохнуть. Почистити цибулю і подрібнити, зелень помити і дрібненько нарізати, кінзу можна різати разом із стеблами. Частину кропу та базилику відкласти. Змішати із фаршем рис, цибулю, зелень та спеції. Присолити. На кожний виноградний листочок викладати по столовій ложці фаршу і згортати все це діло у щільні, закриті з усіх боків рулетики. Викладати рулети у пласку форму із доволі високими бортами, бажано одним шаром. Залити бульоном майже по вінця. Бульон солити не потрібно, бо консервоване листя доволі солоне. Зверху присипати кропом та базиліком, що були відкладені. Закрити форму із долма і бульоном кришкою і поставити у добре розігріту духовку на 1 годину. Подавати гарячою із соусом з мацоні чи натурального густого йогорту, приправленого чавленим часником, зеленню та дрібкою солі. Самчного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий