В'єтнамський гострий соус Туонг От такий ж звичний для тамтешньої кулінарії, як кетчуп чи аджика для нашого столу, приміром. І нічим не гірший, такий ж смачний та пікантний, просто на наших теренах невідомий. Туонг От використовується як соус для м'яса та птиці, як основа для соусів-діпів, себто рідких соусів, у які щось макають їстівне, його додають у супи, з ним тушкують овочі... Одним словом, універсальна штука. І зробити його дома, як два байти відіслати. Просто.
7-8 великих гострих червоних перців чілі, 1 головка часнику, 3 ст. л. рисового оцту (або винного чи яблучного), 2,5 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. крохмалю, 2 ст. л. води
Крохмаль розвести двома ложками води і залишити поки у спокої. Перці очистити від зерняток (якщо полюбляєте дуже гостре, то зернятка залиште) і нарізати їх шматочками. Часник очистити і грубо порубати. Змішати у посудині перці та часник, додати сіль. цукор та оцт і змолоти блендером у пасту. Вилити масу у банячок, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь, вилити розведений крохмаль і варити, весь час помішуючи, хвилин 5, доки соус не загустіє. Гарячим викласти у слоїк, щільно закрити кришкою, дати охолонути. Зберігати у холодильнику.
вже хочу зробити :)
ОтветитьУдалитьа у вас капче на всіх?
Гала, не зрозуміла питання. Шо такоє "капче"?
Удалить