Зараз такий час настав, що не від чого відмовлятися не можна, бо неможливо. Скільки всякої городини, дарів ланів та городів повиростало, що очі завидющі розбігаються, а ручки капосні хочуть все до одного баняка запхати. Ну і пхайте. З того вийде смакота і окраса святкового столу. От, наприклад, італійський супчик мінестроне. Це ж радість у дистильованому вигляді і приймає в себе усе літнє буяння та соковитість. Будь-які овочі-травки - його! Про мінестроне мною вже писалося, але варінтів тамтої зупки як нашого борщу, тому зайвий раз зайвим не буде. Кушайте, камради. доки літо.
1,5 л води, 1 невеликий качанчик броколі, 1 морква, 1 ріпчаста цибулина 3-4 зубчики часнику, 1 невеличкий цукіні або кабачок, 1 солодка невелика перчина, 1 зелений невеликий пепероні, 3-4 маленьких помідори, 2 стебла молодої стеблевої селери із листочками, 3-4 невеличких картоплини, 3 ст. л. сушених помідорів, кілька стебел кінзи, 2-3 гілочки свіжого тим'яну, пучечок зеленого базиліку. пучечок свіжої петрушки, чорний мелений перець, сіль, рослинна олія
Всі овочі вимити-почитстити. Часник посекти. Цибулю, моркву, кабачок, картоплю, солодкий перець та пепероні нарізати невеликими кубиками. Селеру - плястерками. Помідори - скибками. Броколі розібрати на маленькі качанчики. Стебла кінзи дрібно посекти. У баняку з товстим дном розігріти десь 2 ст. л. рослинної олії, вкинути часник та подрібнені гілочки тим'яну. Смажити, весь час помішуючи, десь секунд 30-40. Вкинути у баняк до часнику всі овочі, окрім помідорів, броколі та сушених томатів. Смажити до золотавої скоринки, час від часу помішуючи, десь 7-10 хвилин. Влити гарячу воду, вкинути посічені стебла кінзи, зменшити вогонь і варити десь хвилин 15. Додати броколі і варити іще 5-7 хвилин. Потім вкинути помідори, посолити-поперчити за смаком, якщо є потреба, можна додати трошки, десь 0,5 ст. л., цукру. Всипати сушені томати, вкинути порізані листочки базиліку та петрушки, зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися десь хвилин 10. Їсти гарячим, благословляючи літо. Смачного, камради.
Пі.Сі: сушені подрібнені томати продаються на будь-якому ринку, на лотках із східними спеціями, найкращі у татар чи узбеків. Коштують копійки, а смаку на мільон!
![]() |
Сушені томати |
Комментариев нет:
Отправить комментарий