суббота, 18 августа 2012 г.

Мінестроне із сушеними помідорами



Зараз такий час настав, що не від чого відмовлятися не можна, бо неможливо. Скільки всякої городини, дарів ланів та городів повиростало, що очі завидющі розбігаються, а ручки капосні хочуть все до одного баняка запхати. Ну і пхайте. З того вийде смакота і окраса святкового столу. От, наприклад, італійський супчик мінестроне. Це ж радість у дистильованому вигляді і приймає в себе усе літнє буяння та соковитість. Будь-які овочі-травки - його! Про мінестроне мною вже писалося, але варінтів тамтої зупки як нашого борщу, тому зайвий раз зайвим не буде. Кушайте, камради. доки літо.

1,5 л води, 1 невеликий качанчик броколі, 1 морква, 1 ріпчаста цибулина 3-4 зубчики часнику, 1 невеличкий цукіні або кабачок, 1 солодка невелика перчина, 1 зелений невеликий пепероні, 3-4 маленьких помідори, 2 стебла молодої стеблевої селери із листочками, 3-4 невеличких картоплини, 3 ст. л. сушених помідорів,  кілька стебел кінзи, 2-3 гілочки свіжого тим'яну, пучечок зеленого базиліку. пучечок свіжої петрушки, чорний мелений перець, сіль, рослинна олія

Всі овочі вимити-почитстити. Часник посекти. Цибулю, моркву, кабачок, картоплю, солодкий перець та пепероні нарізати невеликими кубиками. Селеру - плястерками. Помідори - скибками. Броколі розібрати на маленькі качанчики. Стебла кінзи дрібно посекти. У баняку з товстим дном розігріти десь 2 ст. л. рослинної олії, вкинути часник та подрібнені гілочки тим'яну. Смажити, весь час помішуючи, десь секунд 30-40. Вкинути у баняк до часнику всі овочі, окрім помідорів, броколі та сушених томатів. Смажити до золотавої скоринки, час від часу помішуючи, десь 7-10 хвилин. Влити гарячу воду, вкинути посічені стебла кінзи, зменшити вогонь і варити десь хвилин 15. Додати броколі і варити іще 5-7 хвилин. Потім вкинути помідори, посолити-поперчити за смаком, якщо є  потреба, можна додати трошки, десь 0,5 ст. л., цукру. Всипати сушені томати, вкинути порізані листочки базиліку та петрушки, зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися десь хвилин 10. Їсти гарячим, благословляючи літо. Смачного, камради.
Пі.Сі: сушені подрібнені томати продаються на будь-якому ринку, на лотках із східними спеціями, найкращі у татар чи узбеків. Коштують копійки, а смаку на мільон!

Сушені томати


Комментариев нет:

Отправить комментарий