Якщо все ж таки вас дістали вкрай хоч і літні, але дощі невпинні, і ноги мокрі, і настрій кепський і взагалі, щогось душа сиротами взялася, то найліпші ліки - це гарячий ситний супчик, і літній все ж таки, незважаючи на такі характеристики. Ну і небанальний, звісно. Адже буденною яєчнею настрій не підіймеш і організм не зігрієш. О! Можете іще чарчину чогось такого бахнути, старки або й горілки. А шо такоє? Маємо повне право, тим більш у дощ. Не сумуйте. камради.
1,5 л води, 4 перепілки, 1\2 склянки кукурудзяної крупи (або пшона), 1 ріпчаста цибулина, 1 маленька морква, 1-2 маленькі картоплинки, 7-8 свіжих лісових грибів (або покупних, "м'язистих", типу ерінгів, вони ж вустричні королівські гриби), шматочок копченого сала, трошки зеленої цибулі, маленький пучечок петрушки, сіль, чорний мелений перець, шматочок вершкового масла
Перепілок розрізати вздовж навпіл. У пательні розтопити шматок вершкового масла і легко смажити (пряжити) пташок з обож боків, так, щоб тіко трошки взялося і аромат пішов. Скласти опісля перепілок у баняк, влити воду, довести до кипіння, зменшити вогонь, і варити 30-35 хвилин. Крупу всипати у баняк до перепілок (пшоно перед тим потрібно добре промити) і варити хвилин 20. Поки це діло готується, очистити і дрібно порізати цибулину, гриби нарізати на шматочки, моркву - соломкою, кортоплю - дрібними кубиками. Розігріти пательню, витопити в ній сало, обсмажити на ньому цибулю до золотавості разом із морквою, вкинути гриби і смажити іще 2-3 хвилини. Грибну заправку та різану картоплю вкинути у суп і варити іще хвилин 10, до готовності грибів та картоплі. Суп поперчити-посолити за смаком. Присипати нарізаними петрушкою та зеленою цибулею і подавати дуже гарячим. Смачного, камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий