среда, 22 августа 2012 г.

Азійський качиний суп із імбирем та "скляною" локшиною



Такі азійські пряні супчики неймовірно підіймають настрій і додають сил людинці, що занедужила. Немає більшої капості, ніж сидіти із поганим грипом влітку. Але менше з тим. І здоровим цей суп прийдеться до смаку, більш того, недасть протиснутися до організму підступним вірусам. А головне, прикрасить літній обід, такий ж пряний, сонячний та духмяний, як серпневий день за вікном. Пригощайтеся, камради.

1,5 л води, половинка качки, 1 ріпчаста цибулина, десь 100 г маринованих в'єтнамських овочів - морква з дайконом, 1 свіжий перець чілі, 1 шматочок, десь 3 см, свіжого кореню імбиру, 2 ст. л. доброго оцту (рисового чи винного), 4 ст. л. соєвого соусу, 3-4 ст. л. рибного соусу, чорний мелений перець, добра жменя китайської рисової "скляної" локшини, зелень
Для бульйону: 1 ріпчаста цибулинка, 1 лавровий листочок, по кілька горошин чорного да духмяного перців

З качки зняти шкіру та зайвий тлущ, зрізати м'ясл з кісток, порізати його на порційні шматочки. Качині шкіру та кістки вкинути у баняк, налити 1,5 води, довести до кипіння, знімаючи весь час піну, додати розрізану цибулину у лушпинні, лавровий листочок та перці. Зменшити вогонь і варити 30 хвилин, напів прикривши кришкою. Шматочки качки полити 1 ст. л. соєвого соусу, перемішати і поки відставити. Мариновані дайкон та моркву нарізати кубиками, полити оцтом та соєвим соусом, що залишився. Теж відставити. Нарізати дрібно качиний тлущ, який залишився від розбирання качки на шматки. Витопити його у пательні і обсмажити качині шматочки до золотавої скоринки, десь 2 хвилини, зменшити вогонь. накрити кришкою і тушкувати, присипавши дрібочкою чорного перцю, 10 хвилин. Вийняти готове м'ясо на окрему тарілочку, тлущ залишити у пательні. Цибулину очистити і нарізати дуже тонкими напів кільцями. З імбиру зняти шкірочку і нарізати його дуже тонкою соломкою, як і чілі, з якого попередньо потрібно вийняти зернятка. Готовий бульйон продиціди., сберігати гарячим. Нарізану цибулю обсмажити до золотавості на качиному тлущі, що залишився у пательні. Вкинути у бульйон качині шматочки, обсмажену цибулю (без тлущк), імбир та чілі, довести до кипіння, влити рибний соус. Тут він замість солі, тому куштуйте, чи достатньо. Варити суп 1-2 хвилини, додати мариновані овочі, вкинути локшину і варити до її готовності, це десь 4-5 хвилин. Присипати суп зеленню. наприклад, кінзою і негайно подавати. Смакота. Не пожалкуєте. камради.

Для тих, у кого немає готових в'єтнамських овочів. Взяти невеличкий дайкон чи шматок великого, нарізати його кубиками і знов таки залити оцтом та соєвим соусом, як у рецепті, але маринувати десь 30 хвилин, якраз той час, доки вариться бульйон. А сиру моркву очистити, нарізати соломкою і смажити разом із цибулею. Далі все за основним рецептом.

Дайкон, він ж японська редька, продається у будь-якому овочевому відділі будь-якого магазину. Це вже давно не екзотика. На вигляд - великий білий довгасти корнеплід, нагадує білу редиску-супергіганта.

"Скляна", вона ж "целофанова",  рисова локшина продається на китайському ринку або у відділах азійських продуктів великих супермаркетів. Вона робиться не з борошна, а з рисового крохмалю, тому у  звареному вигляді стає майже прозорою, тому і отримала таку назву.

"Скляна" локшина у готовому вигляді 

Комментариев нет:

Отправить комментарий