вторник, 21 августа 2012 г.

Курячі шлуночки у пиві



От люблю вселякі курячі тельбухи із дитинства.  Печінки у паштетику, сердця тушковані, шлуночок варений. хрусткий... Є, все ж таки, у всьому цьому певна вишуканість, ба навіть екзотичність тонка. Ну і економія, звісно. Так ось вам, камради, вишукано-економний смаколик. Просто свято якесь, а не страва. Ну і не забудьте пива до нього, так би мовити ув його природньому вигляді і побільше.

500 г курячих чищених митих шлуночків, 2 ріпчасті цибулини,  1 склянка світлого пива, десь плюс мінус 1 склянка курячого бульйону, 1-2 ст. л. борошна, 1 ст. л. доброго оцту, винного чи яблучного, 2 ч. л. цукру, сіль, чорний мелений перець, діжонська гірчиця за смаком, 0,5 ч. л. зерняток кмину, по 1 ст. л. рослинної олії та вершкового масла, свіжа петрушка

Цибулю дрібно посекти. У глибокій пательні розігріти рослинну олію та вершкове масло, вкинути цибулю і смажити до її, цибулі, прозорості. Вкинути до неї курячі шлуночки, перемішати і смажити 5-7 хвилин.  Посипати їх борошном і смажити ще 2 хвилини. Влити пиво і трошки бульйону, вкинути кмин. цукор, влити оцт, посолити-поперчити за смаком, зробити менший вогонь і тушкувати, помішуючи та без кришки 15-20 хвилин. Якщо соус буде швидко викіпати або ставати занадто густим, додавати потроху бульйон. Наприкінці скуштувати на сіль- перець, якщо треба, чогось додайте і вкинте гірчицю за смаком, у мене вийшла майже столова ложка. Добре перемішати.  Готову страву присипати посіченою петрушкою і подавати з вареною картоплею або грінками та зеленим салотом. І пиво! Смачного,камради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий