Якщо не вдалося втекти від міста на шашлики, пікнік можна влаштувати прямо на балконі під гаслом "вечір важкого дня і йдіть всі нафіг!" Смажене м'ясце із запоморочливим ароматом, екзотичним смаком та пряними супутніми додатками у вигляді свіжих травичок, перчику та пива прикрасить будь-який літній вечір у колі родичів, що залужили. Чи друзів, що доповзли. Чи самого себе, бо вартий. До того ж, це чудова нагода відійти від набридлих "типових" маринадів для "типової" пікнікової м'ясної основної страви, задля якої все і гармузлялося. Таке м'ясо легко смажеться на решитці грилю десь у кущах, викликаючи рецепторні судоми у мешканців сусіднього намету, а можна його, як я, ото щойно, кинути на важку розпечену чавунну пательню і отримати радість буття у хімічно чистому вигляді. Приєднуйтесь. камради. не обмежуйте себе.
350 г яловичини (свинини), 1 велика ріпчаста цибулина, 2-3 зубчики часнику, маленький шматочок кореню імбиру, 3 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. азійської густої пасти-чілі, дрібочка солі, дрібка чорного меленого перцю
Шматок м'яса (м'якоть без кісток, тлущу та плівок), трохи підморозити (так зручніше різати) і дуже гострим ножем нарізати тоненькими пласкими шматками. Для маринаду овочі очистити. Цибулю, часник та імбир натерти на дрібній терці, додати цукор, олію, рибний соус, мелений чорний перець, пасту-чілі, добре все перемішати, якщо треба, досолити, але не сильно, рибний соус дуже солоний. Шматки м'яса кинути у миску із маринадом і добре все перемішати руками, шматочки м'яса мають бути щільно вкриті маринадною масою. Закрити миску накривкою чи плівкою і поставиди у холодильник мінімум на 2-3 години, ліпше на ніч, ще ліпше на добу. Якщо навіть все ціло постоїть кілька днів, типу напів фабрикат до вихідних, гірше не буде, навпаки.
У важкій пательні розігріти 2-3 ст. л. олії на сильному вогні і швидко обсмажити м'ясо з усіх боків, не струшуючи маринад, до рум'яної скоринки. Подавати відразу, гарячим. Подавати можна із локшиною, можна класти на салатне листя, зверху пряні трави, різані овочі: огірки-помідори-свіжий чілі і скручувати такі своєрідні рулети. А можна, той ж самий набір (м'ясо, салатне листя, овочі) подавати ще й на лаваші чи пляцку, тоді з того може вийти така собі в'єтнамська "тортілья". Насолоджуйтесь, камради! І холодним пивом себе не обділить.
Комментариев нет:
Отправить комментарий