Нема нічого смачнішого за страви, що називають - "сезонними". У наших умовах це, звісно, те що можна приготувати виключно весною-літом. Нібито звичні смаколики, але які одночасно ведуть себе як яскрава комета - пронеслася, обдала жаром, цвітом, ароматом, помахала хвостиком і зникла. до наступного року. І ніякі паліативи у вигляді заморожених "трупиків" колишніх грибів чи ягід, або зимові "імпортні гості" аж ніяк не розкриють справжній смак та насиченість того, від чого можна отримати правдиве задоволення тільки " у його час". Як у старому анекдоті про фальшиві ялинкові іграшки - "віиглядають майже як справжні, але радості від них ніякою". Тому, камради, не прогавте Сезон. І приготуйте, наприклад, ось такий супчик. Не пожалкуєте.
1,5 води, 250-300 свіжих грибів лисичок, 1 склянка кокосового молока, 1 морквина, 1 ріпчаста цибулина, 3-4 молодих картоплини, 1 зелене стебло селери з листочками, маленький шматочок кореню імбиру, пучечок кропу. кілька стеблин зеленої\ цибулі, 1 ч. л. цукру, дрібка меленого червоного пекучого перцю, 1 ч. л. без верху солодкої молотої паприки, сіль. рослина олія
Гриби добре промити, великі розрізати, маленькі залишити цілими. Залити їх невеликою кількістю води, довести до кіпіння, зняти піну, відкинути гриби на сито і ще раз добре промити. У баняк налити потрібну для супу кількість води, вкинути лисички, довести до кипіння і варити на середньому вогні 15 хвилин. За цей час очистити овочі. Цибулину дрібно посекти, імбир нарізати тонкою соломкою, стебло селери - плястерками., моркву натерти на грубій терці. У пательні розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і обсмажити цибулю, селеру та імбир 2-3 хвилини до ледь золотавості. Вкинути терту моркву і тушкувати усе разом іще 1-2 хвилини. Влити до овочів кокосове молоко, довести до кипіння і варити десь хвилинку. Овочево-кокосову заправку влити у баняк до грибів. Картоплю очистити, нарізати шматочками і вкинути у суп. Трохи зменшити вогонь і варити до готовності картоплі. За цей час приправити суп - вкинути цукор, дрібочку червоного пекучого перцю, паприку, посолити за смаком. Нарізти кроп та зелену цибулю. Як суп буде готовий, висипати зелень у баняк, зняти з вогню. накрити кришкою і дати настоятися 15-20 хвилин.
Як варіант - у цьому супі замість кокосового молока можна використовувати питні вершки, але тоді не потрібно класти імбир, а червоний пекучій перець замінити на чорний (солодка мелена паприка, звісно. залишається). Смачного. камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий