понедельник, 23 июля 2012 г.

Ароматний овочево-рибний супчик



Іноді так хочеться чогось такого, ну такого, неземного.... І щоб смачно, і щоб багато всього, і щоб небанально, і щоб у таку спеку легко йшло, і.... Одним словом, хочеться, але кожний цю "бажальну" проблему вирішує на свій густ:  кому яблучко, а кому свинячий хвостик. Я, зазвичай. полізла ув азійські хащі, там смачненького багатенько. І моя проблема "хочу того, не знаю чого" вирішилася ось таким супчиком. Чого і вам раджу, камради. Дивовижний смак малими засобами виробництва.

1,5 - 2 л креветкового бульйону, 300 г філе риби із білим м'ясом (пангасіус, наприклад), пів качанчика капусти. пекінської, приміром (у мене була савойська), 1 молода морква, 100 г лапотків білої спаржевої квасолі, добра жменя молодого горошку, у лапотках чи лущеного, 1 ріпчаста цибулина, 3-4 зубчики молодого часнику, невеликий шматочок свіжого кореню імбиру, 1 стебло порею (лише біла частина), 1 середній качанчик фенхелю, 1 великий середньо-гострий зелений пепероні або 1 свіжий червоний пекучій чілі, 3 невеликих помідорчика, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. цукру, сіль, по доброму пучечку свіжих кінзи та м'яти.

Варити креветковий бульйон надзвичайно просто - все як завжди: цубуля, морква, часничина, лавровий листочок і т. д., що ви там кладете зазвичай  для бульйону, тільки замість м'яса чи риби, голови та шкарлупи креветок. Себто, ви їх почистили, м'ясо з'їли, а панцирі і все інше склали у пакетик і засунули у морозильник. А як нагода, витягли, поклали у баняк навіть не розморожуючи, залили холодною водою, довели до кипіння, вкинули там цибулю-моркву, перець горошком, зробили маленький вогонь і варите 20-30 хвилин. Потім проціджуєте і вуаля, креветковий бульйон готовий.
Для супу все почистити і помити. Цибулю ріпчасту, часник та імбир подрібнити. Капусту тонко нашинкувати. Порей нарізати кільцями. Моркву - тонкими кружальцями, пепероні чи чілі тоненькими напів кільцями. Фенхель нарізати соломкою. Помідори - плястерками. Рибу нарізати середніми кубиками. Лапотки спаржевої квасолі нарізати невеликими шматочками.
У великому баняку нагріти 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути ріпчасту цибулю, часник та імбир і смажити, помішуючи, 1-2 хвилини. до появи сильного аромату. Влити у баняк бульйон, вкинути квасолю, горох. фенхель, моркву, порей, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Додати капусту та пепероні, довести до кипіння, зменшити вогонь (щось між середнім та малим) і варити напів прикривши кришкою 10 хвилин. За цей час вкинути цукор,  влити рибний соус і досолити за смаком. Додати у суп помідори, збільши вогонь, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини, додати рибу, знов довести до кипіння, і варити 2-3 хвилини. Зняти
з вогню, всипати різані кінзу та м'яту, накрити кришкою і дати постояти 5 хвилин. І негайно їсти! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий