На дні азійських баняків ховається одна тамтешнього народу мудрість - гострота, ба навіть пекучість, азійських страв допомогає ліпше переносити спеку та літню задуху. Така вже особливість дії перцю на людський організм. У нас теж - організм, і спека наразі у нас теж майже нелюдська, і, як не дивно, все ж таки іноді хочеться чогось попоїсти. Так чом би не поєднати насичення із полегшенням та покращенням, приміром, завдяки такому супчику? Кушайте, камради, і буде вам прохолода, а також смакота і радість.
Для бульйону: 2 -2,5 л води, 5-6 курячих крилець, 2-3 стебла селери, 1 ріпчаста цибулина, шматочок свіжого кореню імбиру, 3 лаврових листочка
Для супу: 1 маленький качанчик броколі, чтвертка качанчика молодої капусти, 2 невеликих жовтих солодких перця, 1 великий зелений середньо-гострий пепероні, шматочок кореню імбиру, 2-3 зубчики молодого часнику, 1 ріпчаста цибулина, 1 морква, 2 ст. л. соєвого соусу, чорний мелений перець, сіль, рослинна олія, багато свіжої кінзи
Крильця помити. залити водою, довести на великому вогні до кипіння, весь час знімаючи піну, зменшити вогонь до маленького, покласти грубо нарізані імбир, стебла селери та цибулю, вкину лаврові листочки, напівприкрити кришкою і варити 30-40 хвилини.
З готового бульйону винути крильця і розрізати кожне навпіл, бульйон процидіти, те що в ньому варилося, викинути.
У чистому баняку розігріти 1 ст. л. рослинної олії, вкинути дрібно посічені цибулину, часник, імбир (все очищене, звісно) і моркву, яку перед тим розрізати здовж навпіл і кожну половинку нарізати доволі грубо довгастими шматочками. Смажити все це діло на великому вогні 1-2 хвилини, помішуючи, до появи сильного аромату. Вкинути у баняк до смажених овочів крильця, очищені від зерняток і нарізані напів кільцями всі перці, нашинковану капусту, розібрану на кочанчики броколі, влити бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь, влити соєвий соус, додати добру дрібку чорного меленого перцю, досолити за смаком і варити до готовності моркви і броколі. Зняти суп з вогню, всипати багато різаної кінзи, накрити кришкою і дати настоятися хвилин 5. Сьорбати і втішатися.
Комментариев нет:
Отправить комментарий