Ото, медом мене не корми, дай поїсти фаршированих перців! Як я люблю фаршировані перці! Та і якже ж їх не любити. Це не страва, а ідеал і досконалість, буквально у мистецькому сенсі, бо справжній шедевр - "то, що щезає", залишаючи опісля себе лише спогад про вищу насолоду і більше ніколи не повторюється. Це те, що - опісля смаку. Камради, ви ж не байдужі до прекрасного?
Солодких болгарських товстеньких перців скільки вийде, але не менше 6-7 шт., 250 г баранячого фаршу, 150 г вареного рису, 1 велика ріпчаста цибулина, 1 морква, 2-3 зубчики часнику, 2 невеличких помідорчики, 1 червоний пекучій чілі, 1 сире яйце, пучечок свіжої кінзи, 1 ст. л. без верху зіри, чорний мелений перець, сіль
Для соусу: 1 ст. л. із верхом томатної пасти, 3 лаврових листочка, добра дрібка меленого червоного пекучого перцю, цукор і сіль за смаком, рослинна олія
Все, що потрібно, очистити і помити. Моркву натерти на грубій терці, цибулю, часник та чілі подрібнити. Дрібно нарізати помідори та кінзу. У великій мисці змішати баранячий фарш, заздалегіть відварений рис, посічені овочі, вбити туди ж яйце, посолити та поперчити за смаком, всипати зіру та добре. руками, все вимішати. З перців зрізати "кришечку" із хвостиком, вичистити з них серединку і бланширувати у підсоленому окропі на великому вогні 1-3 хвилини разом із "кришечками", не переваріть! Перці стануть трошки м'якішими і пластичнішими і не луснуть під час фаршурування, та й цей процес буде зручнішим. І смак, як не дивно, полішшується. Витягти перці з води, дати обсохнути і трохи остудитися. Щільно напихати кожну перчину фаршем, закрити "кришечкою", міцно її притиснувши, і вкладати перці у великий баняк сторчма, одним шаром.
Для соусу нагріти у пательні 1-2 ст. л. рослинної олії, вилити в неї розведену водою до консистенції густої сметани томатну пасту і прожарити, помішуючи, кілька хвилин. Влити у пательню гарячу воду. Тут дивиться, все "на глаз", в залежності від кількості перців та глибини баняку, у якому вони будуть готуватися. Як соус закипить, зменшити вогонь, вкинути лаврові листочки, додати цукор (не менше 1 ст. л. ) та сіль за смаком і поперчити. Соус має бути відвертого солоно-гострого смаку із солодкуватою нотою. Варити соус 5-6 швилин і залити їм десь на 3\4 перці, сама верхівка та "кришечки" мають бути над соусом. Закрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати на малому вогні при дуже помірному кипінні 1,5 години. Подавати гарячими, поливши соусом. Смачного, камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий