Скільки зараз всього повиростало! І все таке яскраве, запашне, вигадливих форм і неймовірних відтінків. І виникає непереборне бажання прилаштувати якось все відразу і негайно. Всю красу в один баняк! Чудове літне гасло. І якщо очки завидющі та ручки загребущі так і ширяють і ніяк не можуть вибрати, чим ж таким потішити організм ваш, то ось варіант - отакий мексиканський феєрично-яскравий духмяний спекотний пожадливий до різнобарвності супчик, і головне, він приймає до себе - все!
1,5 л овочевого бульйону чи води, 100 г лапотків зеленої спаржевої квасолі, 100 г лапотків жовтої спаржевої квасолі, 200 г червоної квасолі, 1 качанчик молодої кукурудзи, 3 невеликих різних кольорів солодкіх перця, 1 великий зелений гострий пепероні або 2 червоних невеликих чілі, шматочок кореню селери, 1 ріпчаста цибулина, 2-3 зубчики часнику, 2-3 великих або жменька маленьких стиглих помідорів, кілька стебел зеленої цибулі, 1 ст. л. томатної пасти, 0,5 ст. л. цукру, 0,5 ст. л. мексиканської приправи чілі, чорний мелений перець, сіль, оливкова олія, свіжа кінза
Всі овочі помити, очистити, з чого потрібно вийняти зернятка і т.д. У лапотків квасолі відрізати кінчики і нарізати лапотки невеликими шматочками. Червону квасолю. якщо дуже молода, ніяк не обробляти, якщо використовуєте сушену, то перед тим замочити на ніч, а потім відварити до готовності і класти в суп вже вареною, гірше не буде (є ще варіант взяти консервовану, тіко просто у расолі. без соусів, і перед використанням добре промити у воді). З кукурудзяного качанчика зрізати зернятка. Солодкі перці нарізати квадратними шматочками, пекучій перець нарізати тонкими напів кільцями. Цибулю ріпчасту і часник подрібнити. Корень селери нарізати дрібними шматочками, як і зелену цибулю. Дрібно порізати стебла кінзи, листочки поки що залишити у спокою. Помідори нарізати кубиками.
У великому баняку розігріти 2-3 ст. л. оливкової олії. Вкинути у баняк ріпчасту цибулю, часник, солодкі та пекучі перці і смажити десь хвилинку, додати різані помідори і помішуючи, тушкувати хвилин 5. Розвести водою томатну пасту, влити у баняк, додати бульйон чи воду, всирати зелену цибулю, подрібнені стебла кінзи, корень селери, всю квасолю, зернятка кукурудзи, довести до кипіння. зменшити вогонь і варити 30 хвилин до готовності квасолі і кукурудзи. За цей час вкинути приправу чілі, цукур, дрібку чорного меленого перцю і посолити за смаком. Готовий гарячий суп присипати різаними листочками кінзи і подавати негайно. Самчного. камради! Це не суп, а суцільний захват, повірте.
Приправа чілі продається у будь-якому супермаркеті. в основному, у маленьких банячках (фінські приправи), вона, як не дивно, майже не гостра, але надзвичайно запашна і дає саме той аромат, який і є ознакою всіх мексиканських страв "чілі" (типу чілі кон карне).
Комментариев нет:
Отправить комментарий