Ще той смаколик - солоке запашне м'ясо! "Второє" і десерт в одній тарілці! Ні, без жартів, вишукана страва, духмяна і соковита, а під скляночку хорошого вина (не солокого), ба навіть сидру! .. Гості у захваті. Але я на вашому місці ніяких гостей не звав би, а сам-один пожадливо навернув би мисочку. А то й дві. Ну, можна трошки рідним залишити.... хоча... спочатку зважте на їхню поведінку.
700 г свинини (м'якоті, наприклад, із задньої ноги), 4 червоних цибулини, 0,5 склянки коричневого цукру, 1 склянка теплої води, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. білого меленого перцю, маленька дрібка солі
М'со нарізати невеликими кубиками, цибулю очистити та нарізати "пір'їнами". Розігріти вок або велику чавунну пательню, всипати цукор, влити 2 ст. л. води, швидко розмішати, щоб розтанув цукор, а далі, зменшити вогонь і не мішаючи, а крутячі пательню, варити карамель хвилин 5, доки вона не набуде темно-золотавого кольору. У карамель вкинути свинину та цибулю, добре перемішати, влити склянку води, соуси, всипати перець. Перемішати, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин. Потім зняти кришку, збільшити вогонь і готувати, переодично помішуючи, 20-30 хвилин доки вся рідина не випарується, соус не загусне, а м'ясо не вкриється блискучою золотаво-червоною скоринкою. Зняти з вогню, посипади свіжою кінзою і негайно їсти! Можна з рисом або локшиною. А ще добре свіжого помідорчика порізати на гарнірчик. Е-ххх.... Смачного, комради, у вас попереду неймовірна вечеря!
Комментариев нет:
Отправить комментарий