Чудове поєднання незвичного. Ну по-нашему, це ніби рибу із ковбасою їсти. А з іншого боку, хто нам заважає?. Повірте, азійські кухарі знають, що роблять. І морепродукти із шинкою - це надзвичайно смачно! Варто спробувати. А те, що деякому може здатися занадто екзотичним... Так хіба ми сноби, панове?
3 свіжих невеликих кальмарчика, 200 г очищених мідій, 150 г шинки (або підчеревки, у якій м'яска більше ніж сальця), 150 г свіжого горошка (або у лопатках або лущеного), 1 банка китайських солом'яних грибів, 1 стебло порею (лише біла частина) або 2-3 гілочки зеленої цибулі, 1 свіжий червоний чілі, шматок свіжого кореню імбиру, 4 зубчики часнику, 1 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. рисового вина або доброго рисового оцту (наприклад, японського для суші), 2 ч. л. крохмалю, сіль, рослинна олія, свіжі кінза та базилик
Кальмари добре очистити, мацаки залишити, самі тушки нарізати соломкою. Шинку нарізати тонкими довгастими шматочками. Цубулю, імбир та часник (звісно, чищенні) та чілі дрібно посікти. Розігріти у великій пательні олію і на великому вогні, весь час помішуючи, обсмажити все це діло 1-2 хвилини. Вкинути до овочів нарізані кальмари із мацаками, шинку, цілі, але без мушель, мідії, зелений горошик та розрізані навпіл гриби. Смажити, помішуючи, на великому вогні хвилин 5. У чашці змішати рибний соус, цукор, оцт або вино, дрібку солі, додати ложку води і крохмаль, все розмішувати, доки цукор та крохмаль не розійдуться. Влити соус до пательні і швидко мішаючи, готувати, доки соус не загустіє. Зняти з вогню, присипати листочками кінзи та базилику. Подавати негайно, із рисом чи рисовою локшиною. Самчного, комради! Незабутня вечеря очікує на вас!
Примітка: китайські солом'яні гриби вільно та без обмежень продаються у крамничках китайських товарів у консервованому вигляді, але маринад в них настільки нейтральний, що їх можна готувати як свіжі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий