Рання осінь - самий той сезон для овочевих страв найрізноманітніших конфігурацій. Всього ж вдасталь, просто парадіз. І ось такий в'єтнамський супчик чим не варіант смачного та вітамінного обіду " по сезону"? Легко. поживно, миттєво. А що ще потрібно для кулінарного щастя? І.щастя взагалі?
2 л овочевого або курячого бульйону ( у мене був з качечки), половинка качанчика пекінської капусти, 200 г Бак Чой (тайської капусти), 1 кабачок, 100 г солом'яних грибів, 100 г паростків бамбуку, 3 зубчики часнику, пів стебла порею (лише біла частина), 2 ст. л. рибного соусу, чорний мелений перець, сіль, свіжі кінза та кроп
Порей нарізати тоненькими кільцями, часник очистити та подрібнити. Нагріти бульйон, вкинути порей та часник, довести до кипіння і варити 2 хвилини. Додати добру дрібку чорного перцю (за смаком, одним словом), влити рибний соус і, якщо треба, досолити. Капусту нашинкувати, гриби розрізати на чвертки, бамбукові паростки шматочками, кабачок очистити та нарізати середньою соломкою. Вкинути все це діло у бульйон, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини. Заправити різаною зеленню, знати з вогню і негайно подавати. Комради, це класно, повірте!
Примітка: солом'яні грби та бамбукові паростки весь час без упину продаються у мариновану вигляді у крамничках китайських їстівних товарів, вони у такому нейтральному маринаді, що їх можна готувати як свіжі.
![]() |
Бак Чок, пекінська капуста, солом'яні гриби, паростки бамбуку |
Комментариев нет:
Отправить комментарий