пятница, 23 сентября 2011 г.

Лисички із тим'яном у вершках






Ех, гриби.... грИби, кажу, звідси! Це я не вам. Вам - навпаки - смачне, веселе, красиве й корисне. Тобто, гриби, адже сезон! Що може бути ліпшим за походеньки по лісу в азартних пошуках хоч якогось грибочка! Або й двох. А якщо, раптом, назбирається повна торба, то це свято якесь, жадібності та голодного ентузіазму! От прийду зараз і як приготую! І ви приготуйте. Власне, нічого незвичного, оригінального, а тим більш в'єтнамського у цьому рецепті немає, але саме лисички таким робом виходять ну просто неперевершені. Кожного року планую готування якось інакше, і кожного року готую саме так. Ортодокс, м-ня....

300-400 г свіжих митих лисичок, 2 ріпчасті цибулини, 3-4 зубчики часнику, 3-4 гілочки свіжого тим'яну, рослинна олія, 1 ст. л. вершкового масла, 2-3 ст. л. сметани або густих вершків, сіль, цукор, чорний мелений перець

Гриби добре вимити, великі розрізати навпіл, маленькі залишити як є. У великій пательні розігріти трохи рослинної олії і вершкове масло, підсмажити цибулю, нарізану напівкільцями, до золотавості. Вкинути гриби до цибулі і смажити на середньому вогні, доки не википить весь грибний "сік". Подрібнити часник, із тим'янових гілочок обідрати всі листочки (самі гілочки не потрібні). Вкинути у гриби часник та тим'ян, всипати дрібку цукру (десь пів ч.л.), посолити та поперчити за смаком. Перемішати і смажити десь 1-2 хвилини. Додати сметану або вершки, добре перемішати, довести до кипіння, скуштувати на спеції, якщо чогось не вистачає (солі, наприклад), додати і знімати з вогню. Сметанний соус має швидко загуснути,  щільно покрити всі гриби, а не текти з ложки, правда цього у вас й не вийде - сметани ж зовсім не багато.
Подавати цю смакотішшу ліпше із доброю пастою, себто, якісними макаронними виробами. Повірте, перевірено. Але якщо ви теж ортодокс, тоді хоча б із вареною картопелькою. Смачного, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий